Niewyczerpujące się zasoby

Szukasz kodu? Znasz praktyczne, przydatne sztuczki lub ich szukasz? A może opracowałeś interesującą taktykę? Zajrzyj tu!

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Mortis
Użytkownik Forum

Niewyczerpujące się zasoby

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Mortis »

Hej ho, cni rycerze...i ci mniej cnotliwi!

Czy istnieje moze jakis mod/kod sprawiajacy, ze w kopalniach surowce sie nie wyczerpuja? Bo mozna grac i grac...a zasobow w koncu zabraknie, jak skrzynek ze zlotem do "produkcji" ludzi (co to, rozplodowcow oplacaja czy jak...hehe) czy tez zelaza do przerobienia na miecze i zbroje.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Gogoud »

Nie, niestety nie ma takiego kodu (a może na szczęście :?: ).
Nawet złoża utworzone za pomocą edytora map kiedyś się wyczerpują.
Cóż, nic nie jest wieczne... :)
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube
Mortis
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Mortis »

Hmmm...to moze ktos znajacy sie na rzeczy cos takiego by zrobil? Nie powinno byc trudno, jesli to kwestia jednego kodu okreslajacego ilosc zasobow w takiej "gorce" to zmienic na jakas kosmiczna ilosc (9999999999999999999999999999) czy cos w tym rodzaju. Ale to juz zadanie dla fachowcow :)

Ogolnie to raczej nie jest dobre rozwiazanie. Przez takie rzeczy trzeba uwazac na kazdego zolnierza (doslownie!) chodzby na prostego zoldaka, w koncu kosztuje 1 nieodnawialna skrzynke zlota.
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kuba11100 »

To działa inaczej - zasoby są ustawiane po prostu w mapie. Jedno pole może mieć góra 4 sztuki węgla/żelaza/złota lub do 15 sztuk kamieni. 15 - bo kamieniarz dostarcza 3 na raz.
Tak więc możesz zmienić ilość dostarczanych towarów na raz w edytorze houses.dat, żeby mieć ich trochę więcej. Ale...
Nie znam maksimum limitu towarów wewnątrz kopalń/kamieniołomów, a dla spichrza wynosi on dokładnie 65535 i nie ma blokady przed przekroczeniem tej wartości, jak w warowni - po prostu, pomocnik wniesie 65536 sztukę towarów, a licznik będzie wskazywał 0 ;-)

Była jeszcze jakaś inna metoda, gdzie można było sobie ustawić więcej towarów już po rozpoczęciu gry, ale już nie pamiętam, chyba przez podmianę którejś wartości w pamięci.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
Toczek
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Toczek »

Ja zazwyczaj rozwiązywałem ten problem w ten sposób, że stawiałem sobie gdzieś w kącie spichlerz do którego pchałem max rudy złota, żelaza i węgla, tudzież kamień, i w razie czego się do niego "podpinałem"...
Ale to może nie każdego satysfakcjonować...
http://farmersi.pl - polecam wszystkim, którzy cenią sobie wymagającą myślenia rozgrywkę na poziomie.
kurzel131
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kurzel131 »

Mi się wydaje ze takie udogodnienia to głównie programiści dodają w kodzie źródłowym
Odpowiedz