Hej ho, cni rycerze...i ci mniej cnotliwi!
Czy istnieje moze jakis mod/kod sprawiajacy, ze w kopalniach surowce sie nie wyczerpuja? Bo mozna grac i grac...a zasobow w koncu zabraknie, jak skrzynek ze zlotem do "produkcji" ludzi (co to, rozplodowcow oplacaja czy jak...hehe) czy tez zelaza do przerobienia na miecze i zbroje.
Pozdrawiam
Niewyczerpujące się zasoby
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
Hmmm...to moze ktos znajacy sie na rzeczy cos takiego by zrobil? Nie powinno byc trudno, jesli to kwestia jednego kodu okreslajacego ilosc zasobow w takiej "gorce" to zmienic na jakas kosmiczna ilosc (9999999999999999999999999999) czy cos w tym rodzaju. Ale to juz zadanie dla fachowcow 
Ogolnie to raczej nie jest dobre rozwiazanie. Przez takie rzeczy trzeba uwazac na kazdego zolnierza (doslownie!) chodzby na prostego zoldaka, w koncu kosztuje 1 nieodnawialna skrzynke zlota.
Ogolnie to raczej nie jest dobre rozwiazanie. Przez takie rzeczy trzeba uwazac na kazdego zolnierza (doslownie!) chodzby na prostego zoldaka, w koncu kosztuje 1 nieodnawialna skrzynke zlota.
-
kuba11100
- Administrator Forum

- Kontakt:
To działa inaczej - zasoby są ustawiane po prostu w mapie. Jedno pole może mieć góra 4 sztuki węgla/żelaza/złota lub do 15 sztuk kamieni. 15 - bo kamieniarz dostarcza 3 na raz.
Tak więc możesz zmienić ilość dostarczanych towarów na raz w edytorze houses.dat, żeby mieć ich trochę więcej. Ale...
Nie znam maksimum limitu towarów wewnątrz kopalń/kamieniołomów, a dla spichrza wynosi on dokładnie 65535 i nie ma blokady przed przekroczeniem tej wartości, jak w warowni - po prostu, pomocnik wniesie 65536 sztukę towarów, a licznik będzie wskazywał 0
Była jeszcze jakaś inna metoda, gdzie można było sobie ustawić więcej towarów już po rozpoczęciu gry, ale już nie pamiętam, chyba przez podmianę którejś wartości w pamięci.
Tak więc możesz zmienić ilość dostarczanych towarów na raz w edytorze houses.dat, żeby mieć ich trochę więcej. Ale...
Nie znam maksimum limitu towarów wewnątrz kopalń/kamieniołomów, a dla spichrza wynosi on dokładnie 65535 i nie ma blokady przed przekroczeniem tej wartości, jak w warowni - po prostu, pomocnik wniesie 65536 sztukę towarów, a licznik będzie wskazywał 0
Była jeszcze jakaś inna metoda, gdzie można było sobie ustawić więcej towarów już po rozpoczęciu gry, ale już nie pamiętam, chyba przez podmianę którejś wartości w pamięci.
Ja zazwyczaj rozwiązywałem ten problem w ten sposób, że stawiałem sobie gdzieś w kącie spichlerz do którego pchałem max rudy złota, żelaza i węgla, tudzież kamień, i w razie czego się do niego "podpinałem"...
Ale to może nie każdego satysfakcjonować...
Ale to może nie każdego satysfakcjonować...
http://farmersi.pl - polecam wszystkim, którzy cenią sobie wymagającą myślenia rozgrywkę na poziomie.