kijanek6 pisze:Rozmawiałem z Kromem i mówi, że gdy zrobi już remake'a będzie dodawał nowe rzeczy.
Najlepiej niech z miejsca zmieni grafikę, na ciut lepszą. :D No i te walki, jak już walczą to na poważnie, a nie mieczami po pół metra od siebie. Nie warto powielać błędów. :P
kijanek6 pisze:Typowe myślenie drechola/yntelygenta. Myślisz, że policja nie ma co robić i będzie się zajmowała takimi pierdołami? Już widzę, jak horda prokuratorów ściga kolesia za to że wyciął X obrazków z komputera i wkleił gdzie indziej :D A gdyby nie ta "zóa" policja to byś siedział na śmietniku i szukał żarcia, bo jacyś chuligani by Ci dom podpalili :D
Tak, uważam, że nasza policja jest żałosna w tym co robi, że gówno robi i za wszelką cenę chce dojechać młodych i studentów. Dowody? Proszę bardzo:
1. Byliśmy daleko hen hen na łąkach, wokół nas zero ludzi, my mamy piwka i sobie stoimy i gadamy. Nagle podjeżdża radiowóz, wyskakuje z nich kilku niebieskich i się czai. My mądrze nie otwieramy piw, tylko też czekamy aż sobie pójdą. Kumpel wyciągnął papierosa, zapalił, wyrzucił peta... 200zł za zaśmiecanie.
2. Jadę sobie na rowerze, dzień jak cholera, wszędzie widno, widać wszystko. Policja mnie zatrzymała za brak odblasków, z pół godziny trzymali po czym puścili z ostrzeżeniem (wtedy nie było jeszcze obowiązku chorej jazdy z zapalonymi światłami).
3. Jemy sobie kartofelki (takie ciastka zrobione ze wszystkiego co zostało w cukierni) podjeżdża policja i zaczyna się akcja. Nie wierzyli, że nie mamy alkoholu czy innych używek, zamiast tego zaczęto nas repetować, sprawdzać po kieszeniach i po plecakach czy nic nie mamy.
Kiedyś miałem szacunek do policji, teraz nie mam, zatrzymują mnie bo tak, bo wyglądam, bo jestem młody. Jeszcze nigdy nie widziałem, żeby policjant zaczepił kogoś starszego, kogoś po trzydziestce kto sobie po prostu idzie, mnie zatrzymali za iście w kapturze.
kijanek6 pisze:SobonPiotrq pisze:Zawsze znajdzie się ktoś kto będzie znał ten język,
Śmiem negować Twoje śmiałe przypuszczenia :P
Ile znasz martwych języków programowania? A to, że w kodzie może być istny burdel to już zupełnie inna sprawa. Kiedyś miałem przenieść prosty dość programik z Pascala do C++, niby nic trudnego, ale... Koleś, który mi to dał nie robił wcięć, co więcej, on w ogóle nie przenosił "kursora" do nowej linijki, wszystko miał ciągiem jak leci... Zależało mi i zrobiłem to, dało radę. :P
kijanek6 pisze:Dlaczego tak się czasem męczą z konwersjami? To nie jest takie hop-siup wbrew pozorom. Przeżywałem już koszmar ASP->PHP i to jest masakra.
Wiem jak to jest (patrz wyżej), wiem jaka to udręka, wiem ile to koszmarów. Najgorsze co może człowieka spotkać to poprawianie czegoś po kimś. Ale jeśli już jest co poprawiać i jest grupa ludzi, której na tym zależy to w czym problem? Ja problemu nie widzę, potrzebna jest tylko grupka zapaleńców. Początki będą ciężkie, ale wiem, że warto czekać (wystarczy spojrzeć na przepisane od zera KDE4).
kijanek6 pisze:To dlaczego Hitler nie wygrał wojny? Dlaczego miliony dzieci w Afryce głoduje? Głupoty, ot co ;)
Hitler przegrał, bo miał błędy w swoich założeniach, chciał to zrobić zbyt szybko. Zwróć uwagę, ze na historii często omawia się te błędy, które popełnił i te których mógł uniknąć. On miał swoją szansę, ale stracił ją przez chciwość.
Dlaczego dzieci w Afryce głodują? Najprostsza odpowiedź jest: "bo nie jedzą". Bardziej skomplikowana jest taka, że im się po prostu robić nie chce. Zobacz ile jest plemion w Afryce i Ameryce płd., które radzą sobie świetnie i nie ma problemów. Problem za to pojawia się w Afryce tam, gdzie wcześniej pojawił się biały człowiek, dawał dary i rozleniwił czarnych i teraz są problemy. Kiedyś nie było, kiedyś jak się skończyło żarcie to ludzie szli w inne miejsce. Jestem tego typu bezlitosnych ludzi, co to litości dla głodujących w Afryce nie mają, natura się tym zajmie, to czy przetrwają czy nie zależy tylko od nich.
Dobra, tyle OffTopu, nie ma sensu tutaj tego rozpatrywać. Jeśli dalej mamy prowadzić tę dyskusję to poza forum, np. pw. Tutaj zostawmy tylko kwestię KaM i kodów (bo już wiele ich chyba jest). :P