Propozycje budynków, rozbudowań.
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
fajny pomysl
ej no eldamiano fajne te nowe budynki mnie tam sie to nawet widzi. Ale najpeirw niech tworcy moze zrobia jakiegoś pacza czy cos bo jak dla mnie pomocnicy to głupki i tyle bodynkow zakręciło by ich totalnie:P:P
Ja sam myslałem kiedys o ceglarce czy cos w tym stylu oczywiście na budulec.
radd91
fajny pomysl
ej no eldamiano fajne te nowe budynki mnie tam sie to nawet widzi. Ale najpeirw niech tworcy moze zrobia jakiegoś pacza czy cos bo jak dla mnie pomocnicy to głupki i tyle bodynkow zakręciło by ich totalnie:P:P
radd91
1. jesli chodzi o religie w grze to wprowadził bym czarne msze - żarcik:P
a tak na serio to chciałbym zeby
1. wojacy sami wołali o zarcie
2.mozna było wybudować cos w stylu drugiego( sory u zamknięte mi niedziała niewiem czemu) miasta niebudując drogi do nowego spichrza
3. zeby pomocnicy działali jakos tak mądrzej bo np:
piekarz robi chlebki a przed piekarnia stoi pomocnik-leń, piekarz zrobił chlebki a ten dalej se stoi bo z drogiego konca miasta idzie "wolny" pomocnik po chlebek.
4.no i to chyba tyle tak to ogulnie gra mi sie podoba a apropo umocnień to ile to by wszystko trwało???
a tak na serio to chciałbym zeby
1. wojacy sami wołali o zarcie
2.mozna było wybudować cos w stylu drugiego( sory u zamknięte mi niedziała niewiem czemu) miasta niebudując drogi do nowego spichrza
3. zeby pomocnicy działali jakos tak mądrzej bo np:
piekarz robi chlebki a przed piekarnia stoi pomocnik-leń, piekarz zrobił chlebki a ten dalej se stoi bo z drogiego konca miasta idzie "wolny" pomocnik po chlebek.
4.no i to chyba tyle tak to ogulnie gra mi sie podoba a apropo umocnień to ile to by wszystko trwało???
radd91
Re: Systemy obronne w KaM - Moje propozycje
Generalnie masz wiele pomysłów, jednak ja widzę jeden wielki minus ich wszystkich. Przypuszczalnie gdyby twórcy umieścili coś podobnego w grze, to wd. moich obliczeń tylko wróg dysponowałby takimi wynalazkami (jak to jest w misji 19, 20 TSK - my dysponujemy murem obronnym tylko w misji I TPR, ale i tak długo się nim nie nacieszymy, bo to misja do walki a nie do budowy). I tak gdyby nasz przeciwnik dysponował takimi "cackami", byłby praktycznie niezniszczalny i gra traciłaby na playabilityMichailoff pisze: (...) Systemy obronne I stopnia (drewniane).
1. Palisada
(...)
Systemy obronne II stopnia (kamienne lekkie)
1. Mur
Systemy obronne III stopnia (kamienne średnie)
1. Mur z blankami
(...)
Systemy obronne IV stopnia (kamienne twarde)
1. Wzmocniony mur z blankami
(...)

zamiast dawac propozycje bez screenow moglibyscie zrobic jakiegos MOD'a do K&M, zeby byly nowe jednostki, i te budynki z 1 strony moglby ktos napisac poradnik jak cos takiego dodac
@edyt: nie zgrywam madrali, poprostu ja nie moge bo trzeba nauczyc sie roznych jezykow c++ i innych kodowan, a tym sie nie interesuje
@edyt: nie zgrywam madrali, poprostu ja nie moge bo trzeba nauczyc sie roznych jezykow c++ i innych kodowan, a tym sie nie interesuje
Ostatnio zmieniony 29 sie 2008, 21:39 przez Renixon, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak zwykle... przyjdzie nowy i zgrywa mądralę. Czemu sam nie zajmiesz się robieniem modów do KaM? Myślisz, że to takie prościutkie? Poczytaj sobie odpowiednie tematy, a zrozumiesz w czym problem...
PS. Nie wiem po co się rozpisałeś na temat Twoich ulubionych gier... kogo to obchodzi?(a na pewno nikogo to nie obchodzi w tym temacie)
PS. Nie wiem po co się rozpisałeś na temat Twoich ulubionych gier... kogo to obchodzi?(a na pewno nikogo to nie obchodzi w tym temacie)
- Rasengan94
- Użytkownik Forum
ElDamiano pisze:
Chatka Nosiwody
Pracownik: Nosiwoda (nowa jednostka)
Koszt budynku: 1 Deska, 4 Kamienie
Dostarcza: Woda [3x] (Woda wymagana do piekarni - od kiedy chleb
robi się tylko z mąki ?Dla świń hodowanych w chlewie i koni... Również jako nowy przysmak do gospody i napój dla żołnierzy)
Aha wode dostarcza ze wszystkich wód.. tam gdzie pływają sobie rybki
Taaa, a potem przez dno wyschniętej rzeki dostajemy się do przeciwników!
Dobre!!!