hej ludziska mam wielki problem, a mianowicie zrobiłem mapkę, wszystko super ekstra (jeszcze tylko muszę się pobawić z kolorem gracza 0 czyli moim) wszystko jest elegancko tylko jedno mnie zastanawia: jest mapa taktyczna, w której muszę obronić pozostałościami armii pozostałości wielkiej fortecy i wszystko byłoby cacy gdyby nie to, że za każdym razem wróg przedostaje się do mojego miasta (zbudowałem mur i otoczyłem go fosą i dla pewności przy lewej krawędzi mapy zrobiłem urwisko, zablokowałem) właśnie przy lewej krawędzi mapy. przechodzi przez górę, wodę i mur i nie wiem dla czego...
no właśnie o to chodzi, że zablokowałem i dalej przechodzą...
ale nie szkodzi trochę mapkę zmieniłem i jest ok tylko mnie to bardzo irytuje że nie mogę tego zablokować... a może są jakieś skrypty na to?
Jedno pytanie skąd edytor bierzę te wiadomości które mają się wyśfietlać w czasie gry? w skrypcie ADD_GOALS bo też chce owe dać. WIem ze jest jakis plik text.lib ale jak go otworzyc? raczej czym
Ale notatnikiem to się nie idzie połapac co gdzie jest. Do d**y wygląda wole coś profesjonalnego. W notatniku to nawet nie ma cyferek przy tych wiadomosciach np "512"
Ostatnio zmieniony 08 cze 2008, 11:43 przez paulpolska, łącznie zmieniany 1 raz.