K&M Klip Promujący

Wszystko o szeroko pojętej działalności Fanów gry: mapy, programy, tłumaczenia...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

K&M Klip Promujący

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Yo ziomale duże i małe :]

Tak więc wpadłem na pomysła zrobienia w miarę możliwości jakiegoś niedługiego klipa promującego NOWĄ (nie tą) wersję forum i strony.
Tak więc osoby, które potrafiłyby/byłyby w stanie nagrać jakiś krótki fragment poczynań w grze, np. czymś w stylu frapsa; to prosiłbym o przesłanie w miarę możliwości.
Jeżeli się takowe materiał nie znajdą, to klip raczej i tak będzie, jednakże znacznie uboższy. Wzbogacony jakimiś fragmentami graficznymi nowej wersji strony. I rzecz jasna dobrze nam znaną muzyką z k&m.
Na końcu klipu pokazany byłby mam nadzieję, jakiś fajowski baner do forum i strony. Mam nadzieję, że to będzie coś znacznie lepszego niż to, co możemy wszyscy zobaczyć w lewym górnym rogu forum. ;)
W miarę możliwości, klip, który potem byłby do zamieszczenia na YT [być może i na stronie]; ukazałby się jakoś tak - tydzień po oficjalnej premierze strony, którą byśmy mogli powitać przy deszczu baloników.
Naturalnie, dobrze by było, gdyby strona była uzupełniona treścią, której fragmenty przelatywałyby jako obrazy na filmiku.
Czy ktoś popiera ten zwariowany pomysł, co mi do głowy przyszedł?
Awatar użytkownika
Warlike
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Warlike »

Popieram :usmiech: Ale niestety, nie potrafię czegoś takiego zrobić.
P.S Kiedy na oko będzie premiera stronki? :)
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: lucbach »

Fajny pomysł Khelbenie, ale faktycznie, trzeba nagrać fragmenty, a to nie będzie łatwe. Najlepiej zorientować się w temacie, co nagrywa poczynania w Windowsie i poza nim, w środowisku gry.
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

No to lucbachu... masz zadanie bojowe! :D
Awatar użytkownika
Setman
Zbanowany

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Setman »

HyperCam sciagnij sobie Khelben.
Obrazek
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Program przetestowany na KaM - nagrywa się nieduży skrawek obrazu, w dodatku bez dźwięku, nagrywa się ruchem rwanym i w odwróconych, sciemnionych kolorach tak, że nic prawieże nie widać...
Setmanie, raz udało Ci się nagrać krotkiego klipka (3 sekundy?) i mozna go było nieco rwanie obejrzeć w odwóconych jasnych kolorach... czyżby to był też ten program?
Jeszcze jakieś propozycje?
GoldKnife
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: GoldKnife »

widzieliście mój jeden filmik postaram się zrobić drugi fajniejszy troche mi to zajmie ale mam nadzieję zwalić was z nóg
,,Moją zbroją jest pogarda"
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Mi chodzi o nagranie obrazu z gry, a nie obrazu ekranu, na którym wyświetla się gra :)
GoldKnife
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: GoldKnife »

no wiem ale daj mi jakiś program do nagrania ani FRAPS ani inne nie działają musiałbym zminimalizować okienko i tu proźba by była do "barbariana" o moda uruchamiającego KaMa w okienku. wtedy by może udało się to i FRAPS by zaskoczył. Potem w edytorze usuneło by się otoczke i spoko moko mamy ładny filmik.
,,Moją zbroją jest pogarda"
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Niet, Fraps odpada od razu. Testowałem [swoją wersję!] na KaM'cu i ni ma... Myślę, że Fraps nagrywający obraz z takiego Morrowinda, czy Obliviona napewno poradziłby sobie... ale przynajmniej starał się radzić z Rycerzami i Kupcami. A program zaproponowany przez Setmana, jak już powyżej wspomniałm, jest również kiepski... albo to mi coś nie szło. W KaM'cu na bank są odwrócone kolory, przeważa na obrazie czarny, a obraz porusza się bardzo sztywniacko... obraz... chyba raczej jego mały fragment, którego rozmieszczenia nie mogę sobie ustawić. Nagrywałem belkę menu i dwa centymetry obrazu poza nią. Jeśli chodzi o nagrywanie poczynań w Windowsie, to jako takim ruchem rwanym, rejestrowało mi moje machanie kursorem.
Odpowiedz