warownia-przenoszenie rzeczy

Dział dotyczący tylko drugiej kampanii gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
frytas2006
Użytkownik Forum

warownia-przenoszenie rzeczy

Odpowiedz z cytatem

Post autor: frytas2006 »

Ej jak sobie wpisałem ten kod że mam w Spichrzu dużo rzeczy i zbudowałem warownię to nagle wszyscy zaczęli przenosić do niej rzeczy typu topory konie itp. Można gdzieś wybrać, zaznaczyć zeby tylko kusze przenosili albo zostawili ten sprzet w spokoju i zajeli sie czym innym?
grayter
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: grayter »

Niestety nie jest to możliwe. Zanim zrozumiałem że kody to bezsens i zabijają radość z grania robiłem tak:
-zbuduj 5 szkół i 5 gospód najlepiej tak żeby drogi nie stykały się nawet z drogą w stronę warowni najlepiej zbuduj warownię na lewej a resztę na prawej stronie wioski.
-zrób tak byś miał 4 budowniczych i 30 pomocników i staraj się nikogo więcej
-najpierw musisz zbudować kamieniołom, leśniczówkę i tartak więc ledwo co je wzniesiesz zburz
-w momencie jak będziesz w stanie wybudować warownię i wszystkie powyższe warunki będą spełnione zacznij szkolić rekrutów w każdej ze szkół i równocześnie zacznij budować warownię (powinno się doszkolić około 70 rekrutów)
-twórz wojsko
-w momencie jak skończą się rekruci zburz warownię i zacznij od nowa

jeśli oczywiście tylko się 'wspomagasz' radzę wpisać kod niewielki i odpowiednim czasie tak by Twoi poddani nie umarli z głodu przenosząc sprzęt do warowni. Nie można również zapominać o tym że dostawy kamieni do wież obronnych i złota do szkoły całkowicie zamierają. Pytanie jednak czy warto grac na kodach. Stworzenie własnego miasta a już lepiej metropolii bez sztucznej pomocy daje olbrzymią satysfakcję :)
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: lucbach »

Nie, to po prostu minus użycia kodu. Towary do warowni ze spichrza noszą w pierwszej kolejności.
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Awatar użytkownika
EmiliuS
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: EmiliuS »

A ja dopiero 4 lata temu (a gram od '98) przeszedłem misję 10 TSK bez wpisania domku. Nie dlatego, że mi się nie chciało, ale poprostu wcześniej nie potrafiłem tego rozegrac w żaden możliwy mi sposób, a chciałem grac dalej (bez kodów^^)
Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: DeBe »

Z tego co mi się wydaje to misja dziesięć jest misją taktyczną...
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Michailoff »

DeBe pisze:Z tego co mi się wydaje to misja dziesięć jest misją taktyczną...
Zgadza się. W tej misji jednak musimy pójść na pomoc z odsieczą naszym poddanym. Dlatego w tym niewielkim fragmencie grodu Werheim, który widzimy w tej misji i musimy uratować, jest właśnie spichrz. A to otwiera drogę cheaterom :P.
Crimson (king) Michailoff
Odpowiedz