warownia-przenoszenie rzeczy
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
-
frytas2006
- Użytkownik Forum
warownia-przenoszenie rzeczy
Ej jak sobie wpisałem ten kod że mam w Spichrzu dużo rzeczy i zbudowałem warownię to nagle wszyscy zaczęli przenosić do niej rzeczy typu topory konie itp. Można gdzieś wybrać, zaznaczyć zeby tylko kusze przenosili albo zostawili ten sprzet w spokoju i zajeli sie czym innym?
Niestety nie jest to możliwe. Zanim zrozumiałem że kody to bezsens i zabijają radość z grania robiłem tak:
-zbuduj 5 szkół i 5 gospód najlepiej tak żeby drogi nie stykały się nawet z drogą w stronę warowni najlepiej zbuduj warownię na lewej a resztę na prawej stronie wioski.
-zrób tak byś miał 4 budowniczych i 30 pomocników i staraj się nikogo więcej
-najpierw musisz zbudować kamieniołom, leśniczówkę i tartak więc ledwo co je wzniesiesz zburz
-w momencie jak będziesz w stanie wybudować warownię i wszystkie powyższe warunki będą spełnione zacznij szkolić rekrutów w każdej ze szkół i równocześnie zacznij budować warownię (powinno się doszkolić około 70 rekrutów)
-twórz wojsko
-w momencie jak skończą się rekruci zburz warownię i zacznij od nowa
jeśli oczywiście tylko się 'wspomagasz' radzę wpisać kod niewielki i odpowiednim czasie tak by Twoi poddani nie umarli z głodu przenosząc sprzęt do warowni. Nie można również zapominać o tym że dostawy kamieni do wież obronnych i złota do szkoły całkowicie zamierają. Pytanie jednak czy warto grac na kodach. Stworzenie własnego miasta a już lepiej metropolii bez sztucznej pomocy daje olbrzymią satysfakcję
-zbuduj 5 szkół i 5 gospód najlepiej tak żeby drogi nie stykały się nawet z drogą w stronę warowni najlepiej zbuduj warownię na lewej a resztę na prawej stronie wioski.
-zrób tak byś miał 4 budowniczych i 30 pomocników i staraj się nikogo więcej
-najpierw musisz zbudować kamieniołom, leśniczówkę i tartak więc ledwo co je wzniesiesz zburz
-w momencie jak będziesz w stanie wybudować warownię i wszystkie powyższe warunki będą spełnione zacznij szkolić rekrutów w każdej ze szkół i równocześnie zacznij budować warownię (powinno się doszkolić około 70 rekrutów)
-twórz wojsko
-w momencie jak skończą się rekruci zburz warownię i zacznij od nowa
jeśli oczywiście tylko się 'wspomagasz' radzę wpisać kod niewielki i odpowiednim czasie tak by Twoi poddani nie umarli z głodu przenosząc sprzęt do warowni. Nie można również zapominać o tym że dostawy kamieni do wież obronnych i złota do szkoły całkowicie zamierają. Pytanie jednak czy warto grac na kodach. Stworzenie własnego miasta a już lepiej metropolii bez sztucznej pomocy daje olbrzymią satysfakcję
- Michailoff
- Moderator
Zgadza się. W tej misji jednak musimy pójść na pomoc z odsieczą naszym poddanym. Dlatego w tym niewielkim fragmencie grodu Werheim, który widzimy w tej misji i musimy uratować, jest właśnie spichrz. A to otwiera drogę cheateromDeBe pisze:Z tego co mi się wydaje to misja dziesięć jest misją taktyczną...
Crimson (king) Michailoff