Edytor Misji Yody

Wszystko o szeroko pojętej działalności Fanów gry: mapy, programy, tłumaczenia...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
Ciężka Jazda
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Ciężka Jazda »

Sorki, ale jak uruchamiam, włączam mi się odwórz. Moglibyście powiedzieć mi jak poprawnie uruchomić?
Awatar użytkownika
Dexor
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Dexor »

Edytor nie czyta bitmap powyżej 100(chodzi o wielkość mapy, np. 100x100)
Przynajmniej tak jest u mnie.

A gdy zrobię bitmapę mapy 96x96 wyskakuje mi błąd: "Unexpected error occurred when running the game"

Chyba trzeba to naprawić.
SET_HOUSE 11 979 649 więc to trzeba poprawić
Co do tego, to trzeba po prostu kasować "9". Ciekawe po co one tam są :niedowiarek:
Awatar użytkownika
Yoda
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Yoda »

A gdy zrobię bitmapę mapy 96x96 wyskakuje mi błąd: "Unexpected error occurred when running the game"

Chyba trzeba to naprawić.
Mówiłem że tego nie można naprawić - to wina programu w którym pracuję :smutny:

A co do:
SET_HOUSE 11 979 649 więc to trzeba poprawić
Zaraz zajrzę i zobaczę co i jak... :)
Co do tego, to trzeba po prostu kasować "9". Ciekawe po co one tam są Niedowiarek
Oj raczej nie :D Ten X i Y jest wyliczane z odpowiedniego działania matematycznego - musiałem się pomylić wewnątrz :wink:
Sorki, ale jak uruchamiam, włączam mi się odwórz. Moglibyście powiedzieć mi jak poprawnie uruchomić?
Musisz wczytać obraz mapy w formacie .GIF... a jak nie masz mapy to jakiś inny gif... Będzie jako tło :lol:

EDIT
Już wiem co z tym X i Y - poprawiłem! :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
krzychu26
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: krzychu26 »

Yodo i jak idą prace nad edytorem? :)

Edit1: to świetnie. :D
Ostatnio zmieniony 01 sty 2008, 22:51 przez krzychu26, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Yoda
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Chwilowo - z pewnych przyczyn - przerwa :) Ale jutro po powrocie ze szkoły wracam do pracy i dam nową wersję ( te X i Y są już poprawione )
Obrazek
Awatar użytkownika
Dexor
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Dexor »

Jakoś krucho ci to idzie. Chyba już zrezygnowałeś.
Awatar użytkownika
eks
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: eks »

Nie zrezygnował,zapewniam Cię.
Awatar użytkownika
Yoda
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Nie zrezygnowałem - jeno jestem ostatnio mocno zajęty ( wiadomo, koniec semestru - w ferie postaram się nieco nadrobić ) Sorry za to opóźnienie ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
krzychu26
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: krzychu26 »

Yodo, miło by było gdyby udało ci się zrobić tak jak było na początku, że edytor otwierał się bez wczytywania czegoś (map?), bo to same problemy stwarza, może dało by się to przesunąć na później. :P Ferie są już za tydzień, bynajmniej umnie, mam nadzieję że u ciebie także. Bo cza by było nadrobić straty. :)

ps: eks, spamik? :)

edit1: Mathias, niema sprawy ;)
Ostatnio zmieniony 11 sty 2008, 00:00 przez krzychu26, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Mathias
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Mathias »

Dawno nie pisałem w tym temacie. Ale teraz napiszę, bo w końcu znalazłem rozwiązanie mojego problemu: nie miałem zainstalowanych bibliotek .NET(i tu szczególne podziękowania dla Krzycha, który mi pomógł). Doszedłem do tego, gdy chciałem zainstalować edytor skryptów Kinga Artura(przepraszam, jeśli przekręciłem), napisało, że nie mam bibliotek. No to biorę, chcę instalnąć biblioteki, ale potrzebny jest Service Pack2 do WinXP. Sciągałem ponad godzinę, bo mi się zdążył zawiesić komp przy 68%. Z instalowaniem jeszcze gorzej: chyba dwie godziny :P, a potem jeszcze formalności koońcowe, itd. Ale to tak nawiasem dodałem: aby skorzystać z edytora Yody, konieczne są biblioteki .NET, ale żeby je zainstalowac konieczny jest Service Pack2 dla WinXP. :D :D

A teraz o edytorze:
Jednym słowem: BOMBA! Bardzo fajny, prosty w obsłudze i szybko się w nim robi krótkie mapki. Jednak znalazłem parę błędów:
- przy tworzeniu ataku sktypty szaleją i trzeba po 4 razy wpisywać to samo (np. okienko ,,wybierz typ ataku" wyświetla się 4 razy) Trochę to później komplikuje nam sprawę;
- nie da się usuwać prawym przyciskiem myszy dróg, jednostek i ataków.
Może już odkryliście to, ale nie atakujcie mnie, każdy popełnia błędy.

Co do tego nakładania własnej mapki: jestem również za tym, aby móc to zrobić w późniejszej kolejności. Na początku nie wiedziałem, co się dzieje, dopiero potem zajrzałem do tematu.

Yodo, walcz, prześcigniesz wszystkich, tylko trochę pracy i serca w to włóż! Pamiętaj, wszyscy jesteśmy z tobą! Nie mogę się doczekać wersji końcowej(ze wszystkimi budynkami, z polami i winami). To będzie przełom w świecie K&M!

P.S. U mnie też są ferie od soboty, a właściwie od poniedziałku :)
Odpowiedz