Edytor Misji Yody
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
- Ciężka Jazda
- Użytkownik Forum
- Dexor
- Użytkownik Forum
- Kontakt:
Edytor nie czyta bitmap powyżej 100(chodzi o wielkość mapy, np. 100x100)
Przynajmniej tak jest u mnie.
A gdy zrobię bitmapę mapy 96x96 wyskakuje mi błąd: "Unexpected error occurred when running the game"
Chyba trzeba to naprawić.

Przynajmniej tak jest u mnie.
A gdy zrobię bitmapę mapy 96x96 wyskakuje mi błąd: "Unexpected error occurred when running the game"
Co do tego, to trzeba po prostu kasować "9". Ciekawe po co one tam sąSET_HOUSE 11 979 649 więc to trzeba poprawić
Mówiłem że tego nie można naprawić - to wina programu w którym pracujęA gdy zrobię bitmapę mapy 96x96 wyskakuje mi błąd: "Unexpected error occurred when running the game"
A co do:
Zaraz zajrzę i zobaczę co i jak...SET_HOUSE 11 979 649 więc to trzeba poprawić
Oj raczej nieCo do tego, to trzeba po prostu kasować "9". Ciekawe po co one tam są Niedowiarek
Musisz wczytać obraz mapy w formacie .GIF... a jak nie masz mapy to jakiś inny gif... Będzie jako tłoSorki, ale jak uruchamiam, włączam mi się odwórz. Moglibyście powiedzieć mi jak poprawnie uruchomić?
EDIT
Już wiem co z tym X i Y - poprawiłem!
Yodo i jak idą prace nad edytorem? 
Edit1: to świetnie.
Edit1: to świetnie.
Ostatnio zmieniony 01 sty 2008, 22:51 przez krzychu26, łącznie zmieniany 1 raz.
Yodo, miło by było gdyby udało ci się zrobić tak jak było na początku, że edytor otwierał się bez wczytywania czegoś (map?), bo to same problemy stwarza, może dało by się to przesunąć na później.
Ferie są już za tydzień, bynajmniej umnie, mam nadzieję że u ciebie także. Bo cza by było nadrobić straty. 
ps: eks, spamik?
edit1: Mathias, niema sprawy
ps: eks, spamik?
edit1: Mathias, niema sprawy
Ostatnio zmieniony 11 sty 2008, 00:00 przez krzychu26, łącznie zmieniany 1 raz.
Dawno nie pisałem w tym temacie. Ale teraz napiszę, bo w końcu znalazłem rozwiązanie mojego problemu: nie miałem zainstalowanych bibliotek .NET(i tu szczególne podziękowania dla Krzycha, który mi pomógł). Doszedłem do tego, gdy chciałem zainstalować edytor skryptów Kinga Artura(przepraszam, jeśli przekręciłem), napisało, że nie mam bibliotek. No to biorę, chcę instalnąć biblioteki, ale potrzebny jest Service Pack2 do WinXP. Sciągałem ponad godzinę, bo mi się zdążył zawiesić komp przy 68%. Z instalowaniem jeszcze gorzej: chyba dwie godziny
, a potem jeszcze formalności koońcowe, itd. Ale to tak nawiasem dodałem: aby skorzystać z edytora Yody, konieczne są biblioteki .NET, ale żeby je zainstalowac konieczny jest Service Pack2 dla WinXP.
A teraz o edytorze:
Jednym słowem: BOMBA! Bardzo fajny, prosty w obsłudze i szybko się w nim robi krótkie mapki. Jednak znalazłem parę błędów:
- przy tworzeniu ataku sktypty szaleją i trzeba po 4 razy wpisywać to samo (np. okienko ,,wybierz typ ataku" wyświetla się 4 razy) Trochę to później komplikuje nam sprawę;
- nie da się usuwać prawym przyciskiem myszy dróg, jednostek i ataków.
Może już odkryliście to, ale nie atakujcie mnie, każdy popełnia błędy.
Co do tego nakładania własnej mapki: jestem również za tym, aby móc to zrobić w późniejszej kolejności. Na początku nie wiedziałem, co się dzieje, dopiero potem zajrzałem do tematu.
Yodo, walcz, prześcigniesz wszystkich, tylko trochę pracy i serca w to włóż! Pamiętaj, wszyscy jesteśmy z tobą! Nie mogę się doczekać wersji końcowej(ze wszystkimi budynkami, z polami i winami). To będzie przełom w świecie K&M!
P.S. U mnie też są ferie od soboty, a właściwie od poniedziałku
A teraz o edytorze:
Jednym słowem: BOMBA! Bardzo fajny, prosty w obsłudze i szybko się w nim robi krótkie mapki. Jednak znalazłem parę błędów:
- przy tworzeniu ataku sktypty szaleją i trzeba po 4 razy wpisywać to samo (np. okienko ,,wybierz typ ataku" wyświetla się 4 razy) Trochę to później komplikuje nam sprawę;
- nie da się usuwać prawym przyciskiem myszy dróg, jednostek i ataków.
Może już odkryliście to, ale nie atakujcie mnie, każdy popełnia błędy.
Co do tego nakładania własnej mapki: jestem również za tym, aby móc to zrobić w późniejszej kolejności. Na początku nie wiedziałem, co się dzieje, dopiero potem zajrzałem do tematu.
Yodo, walcz, prześcigniesz wszystkich, tylko trochę pracy i serca w to włóż! Pamiętaj, wszyscy jesteśmy z tobą! Nie mogę się doczekać wersji końcowej(ze wszystkimi budynkami, z polami i winami). To będzie przełom w świecie K&M!
P.S. U mnie też są ferie od soboty, a właściwie od poniedziałku