[zobacz screeny] SZOK!!! KAM pierwotna wersja ALFA!
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
-
kuba11100
- Administrator Forum

- Kontakt:
Problemy... te, że prawdopodobnie nikt nie ma kodu źródłowego/starych plików lub nie może ich udostępnić?
Skoro to screeny z alfy, to nie wiadomo w jakim stopniu rzeczy te zostały zaimplementowane, zanim zostały usunięte (tak jak wcześniej wspomniałem, warsztat łuków nie miał zaprogramowanego gospodarza).
Słyszałem jednak o opcji wprowadzenia niektórych funkcji (np mgły wojny i wieży) w remake-ach, ale nie będą one priorytetem.
Poza tym ta alfa musiała być bardzo uboga w komendy skryptów misji, bo nawet pierwsze dostępne demo (0.73) miało ich o połowę mniej (brak ataków, blokowania/odblokowywania budynków a nawet ustawiania własnych kolorów dla drużyn czy warunków przegranej).
Skoro to screeny z alfy, to nie wiadomo w jakim stopniu rzeczy te zostały zaimplementowane, zanim zostały usunięte (tak jak wcześniej wspomniałem, warsztat łuków nie miał zaprogramowanego gospodarza).
Słyszałem jednak o opcji wprowadzenia niektórych funkcji (np mgły wojny i wieży) w remake-ach, ale nie będą one priorytetem.
Poza tym ta alfa musiała być bardzo uboga w komendy skryptów misji, bo nawet pierwsze dostępne demo (0.73) miało ich o połowę mniej (brak ataków, blokowania/odblokowywania budynków a nawet ustawiania własnych kolorów dla drużyn czy warunków przegranej).
He he właśnie odkryłem jak w MMF 2 zrobić ruch rts
a jak wiadomo to był największy problem do zrobienia strategi, przeszkoda pokonana. Pewnie w najbliższym czasie zacznę robić coś z tym i może coś z tego wyjdzie. Po co nam kod kiedy można od podstaw zrobić grę
zamieszczam pliczek z przykładem jak ktoś chce zacząć coś kombinować
ludzie obudźcie się i pomóżcie to projekt będzie szedł szybciej
www.mtgraf.pl/APF.zip
zamieszczam pliczek z przykładem jak ktoś chce zacząć coś kombinować
ludzie obudźcie się i pomóżcie to projekt będzie szedł szybciej
www.mtgraf.pl/APF.zip
- doman100
- Użytkownik Forum
Słuchajcie jestem w szoku no bo muszę powiedzieć że ten KaM mógłby być fajniejszy od naszego (szczególnie podobały mi się punkty życia jednostki).
Ciekawe czy kiedyś zagramy w alpha na PC?? Ja bym szczerze powiedziawszy chciał. Oczywiście interesuje mnie też czy były jakieś inne misje w tej pierwotnej wersji. Kto wie co jeszcze ukaże się z lat kiedy KaM dopiero powstawał??
Ciekawe czy kiedyś zagramy w alpha na PC?? Ja bym szczerze powiedziawszy chciał. Oczywiście interesuje mnie też czy były jakieś inne misje w tej pierwotnej wersji. Kto wie co jeszcze ukaże się z lat kiedy KaM dopiero powstawał??
Westess krutue szaleń
Znalazłem te materiały już dawno na niemieckiej stronie. Zeszło mi przy kompie prawie do drugiej w nocy. Ciężko było wstać na 7.10 do szkoły
.
Ciekawe pomysły, ale szczególnie podoba tylko rozdzielenie drwal+leśniczy. Drwal i jego chatka bardzo mi się podobają.
Aha, jeszcze mgła wojny i wieża obserwacyjna są świetne.
Ciekawe pomysły, ale szczególnie podoba tylko rozdzielenie drwal+leśniczy. Drwal i jego chatka bardzo mi się podobają.
Aha, jeszcze mgła wojny i wieża obserwacyjna są świetne.