Nowa misja!

Wszystko o szeroko pojętej działalności Fanów gry: mapy, programy, tłumaczenia...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Nowa misja!

Odpowiedz z cytatem

Post autor: lucbach »

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Takich obrazków nie znajdziecie w żadnej misji kampanii TSK lub TPR. Gdy szperałem po tematach jednego z for anglojęzycznych, natknąłem się na oryginalną misję, stworzoną przez jednego z Fanów gry - Nicka. Mapa jest zrobiona bardzo ciekawie, instalacja jest prościutka i mimo dwóch poważniejszych bugów w tej misji stwierdziłem, że nie jest ona prosta. Dowodzimy wioską w kolorze różowym i mamy dwóch przeciwników. Więcej szczegółów nie zdradzę. Wy opiszcie Wasze obserwacje i dokonania.

Specjalnie dla naszych potrzeb uszczupliłem nieco archiwum .rar z misją, a anglojęzyczny plik readme zastąpiłem polskim. Gdyby były jakieś problemy, dajcie znać.
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

O kurde... :o

Czemu dowiaduję się o tym dopiero na forum? :)

* * *

Swoją drogą niektóre wersje niepolskojęzyczne wogóle mają inne misje niż my polacy. Możnaby się z jakims zagranicznym fanem skontaktować i poprosić o misje nie występujące w naszej wersji.
Awatar użytkownika
Duch
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Duch »

Khelben pisze: Swoją drogą niektóre wersje niepolskojęzyczne wogóle mają inne misje niż my polacy. Możnaby się z jakims zagranicznym fanem skontaktować i poprosić o misje nie występujące w naszej wersji.
Sugerujesz, że oni przechodzą np. kampanie TSK mają inne misje niż my? To by było ciekawe... A dlaczego tak jest?
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Oczywiście. Nie wierzysz mi? Poszukam screenów... wstawię je tutaj...
Awatar użytkownika
Warlike
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Warlike »

Kapitalne!
Jak oni to u licha zrobili?!
Mapa jest trochę nieprofesjonalna, ale ważne, że jest!!
Awatar użytkownika
Duch
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Duch »

Ale dlaczego co inny kraj to inne misje? :) Przecież to pokręcone by było :P
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Hmmm, mnie też zastanawiają słowa Khelbena. Jedynymi różnicami, o których wiem na pewno, są różnice w nazwie gry i jakaś drobna różnica w określeniu sił którejś z jednostek (barbarzyńcy? wojownika?).

Jeśli znajdziesz screeny lub informacje Khelbenie, to podaj linki.

Wiecie, kiedy tak czytałem te zagraniczne fora, to stwierdziłem, że jesteśmy strasznie zapóźnieni w wiedzy o modyfikacji gry. Inna sprawa, że na tamtych forach jest kilku programistów Delphi. Te zmiany, ingerujące w oryginalny kod gry bardzo nie podobały się Barbarianowi i to był jeden z głównych powodów jego rezygnacji.

Tutaj jest screen, w którym jeden z użytkowników zmienił rozmieszczenie flagi (flag?) na mapie TSK.
lucbach,
Miko
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Miko »

Bardzo fajna mapka :P Właśnie sobie pykam. Fajne jest to, że ci wrogowie nasi miedzy sobą też się żrą :) Zrobie kusznika i bede tych ze wszchodu zwabiał pod mury drugiego wroga :P
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Miko pisze:Bardzo fajna mapka :P Właśnie sobie pykam. Fajne jest to, że ci wrogowie nasi miedzy sobą też się żrą :)
Własnie nie chciałem tego zdradzać na początku :wink:.
Miko pisze:Zrobie kusznika i bede tych ze wszchodu zwabiał pod mury drugiego wroga :P
A to akurat nie jest najlepszy pomysł. Zobaczyłem to po kilku godzinach gry :wink: . A jak sprawdził się u Ciebie?
lucbach,
Awatar użytkownika
Kamyk
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kamyk »

Nareszcie jest misja gdzie są wszyscy na wszystkich :twisted:
Właśnie gram w tą misję i brakuje mi tu lasów(trzeba samemu zasadzac :? )Za to jest mnóstwo węgla i żelaza więc można zrobic pokaźne żelazne wojsko :szczerzy:
Odpowiedz