Powiem krótko: Jak chcesz, to potrafisz
Spam-boty
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
-
Rafael_5000
- Użytkownik Forum
- Michailoff
- Moderator
-
Rafael_5000
- Użytkownik Forum
-
lucbach
- Administrator Forum

- Kontakt:
Na chwilę obecną nie powinno być na naszym forum żadnego bota. Pozostają tylko użytkownicy i problem z nimi - brak aktywności. Ale zastosuję się do Waszych wskazówek (szczególnie Khelbena), żeby skasować tych, którzy zarejestrowali się i nie napisali ani jednego posta po danej dacie.
Rafaelu_5000 - dzięki za sygnał.
Rafaelu_5000 - dzięki za sygnał.
lucbach,
administrator knights.sztab.com
-
Rafael_5000
- Użytkownik Forum
Nie ma sprawy.Lucbach pisze:Rafaelu_5000 - dzięki za sygnał.
Btw, mała dygresja:
Lucbach pisze:zastosuję się do Waszych wskazówek (szczególnie Khelbena)
A teraz cytat stąd:Khelben pisze:moja propozycja zpstała przyjęta ^^ xD
http://www.knights.sztab.com/forum/view ... =4609#4609
Wnioski wyciągnijcie samiJam ci pisze:Jest cała masa "użytkowników" z "zaszczytną" liczbą postów: 0
Proponuję usunąć (zwłaszcze te stare, z sierpnia) albo chociaż wysłać grupowego maila do wszystkich, by się uaktywnili.
-
lucbach
- Administrator Forum

- Kontakt:
Po to, żeby tam wyrzucać posty, które zostaną usunięte za kilka dni. Jeśli wyrażasz sprzeciw co do ich usunięcia, to piszesz, np. do mnie na pw. I jak to nic tam nie dochodzi? Nie dalej jak przedwczoraj doszły 4 zablokowane tematy! Widać, że Ty tam nie zaglądaszKhelben pisze:(...) I jeszcze dodam... po co dział "Niegodne Rycerza"? nikt tam nie patrzy, nic tam nie dochodzi, nikt tam nie pisze, nikt go nie potrzebuje...
Rafaelu_5000, podałeś tam nazwy kont, które usunąłem podczas ostatniego czyszczenia (wczoraj). Prześwietliłem wszystkie konta pod kątem podanych adresów e-mail. Bardzo Ci dziękuję, że zwróciłeś na nie uwagę. Podejrzewam, że chodzi Ci o to, że nie doceniłem Twojego wkładu w wykaszaniu nieaktywnych kont. Przepraszam więc, bo w pamięci miałem tylko uwagi Khelbena, ale widzę, że myślałem też o Twoim temacie, tylko nie pamiętałem, że byłeś jego Autorem. No to tyle. Coś przeoczyłem w swej ograniczonej błyskotliwości
lucbach,
-
Rafael_5000
- Użytkownik Forum
Niegodne rycerza to nic innego jak śmietnik, który jest na każdym forum, tyle że pod inną nazwą. Myślę, że jest potrzebny. Jeżeli jakiś temat się tam znajduje, to znak, że nie jest już potrzebny, jest nieodwiedzany, nieaktualny, etc. Ale jak ktoś będzie potrzebował z niego skorzystać to dla niego ostatni dzwonek, żeby powiadomić Lucbacha, że temat jest potrzebny.
A wracając do spam-botów, Lucbachu, zapomniałeś o takowych:
Patrick Oldman
Buffon2356
ABratandbrat
bftoms
I myślę, że powinieneś zrobić temat w ogłoszeniach od administratora dotyczący limitu uaktywnienia się. Musisz ustalić jakąś deadline, np. 3 miesiące. Jeżeli po tym czasie użytkownik nie ma przynajmniej 2-3 postów, jego konto powinno być usunięte. Takie posunięcie powinno zmobilizować ludzi do pisania i wyeliminować martwe konta.
A wracając do spam-botów, Lucbachu, zapomniałeś o takowych:
Patrick Oldman
Buffon2356
ABratandbrat
bftoms
I myślę, że powinieneś zrobić temat w ogłoszeniach od administratora dotyczący limitu uaktywnienia się. Musisz ustalić jakąś deadline, np. 3 miesiące. Jeżeli po tym czasie użytkownik nie ma przynajmniej 2-3 postów, jego konto powinno być usunięte. Takie posunięcie powinno zmobilizować ludzi do pisania i wyeliminować martwe konta.