Już od bardzo długiego czasu mamy możność edycji map w edytorze terenów. Dlatego czas zacząć dzielić się swoimi mapami Oto moja najnowsza mapa - prawdziwe wyzwanie dla zagozałych fanów KAM. Podpowiem tlyko, że jest 3 przeciwników i wszystko wydaje się proste, lecz..... Kliknij tutaj, aby ściągnąć samorozpakowujący plik mapy- save05.exe
Jak zagrać w mapkę? INSTRUKCJA:
-------------------------------------------------
Krok 1:
Na początku ściągamy plik klikając na powyzszy link.
Krok 2:
Po rozpakowaniu umieszczamy nowy plik "save05.map" w katalogu gdzie mamy umieszczony KAM TPR a dokładniej tak powinna wyglądać ścieżka gdzie powinniśmy wstawić plik:
KAM TPR/data/mission/mmaps/save05.map*
(w tym katalogu już jest plik o takiej nazwie, ale na jego miejsce wstawiamy nowy. Jeżeli zaś nie chcemy stracić oryginalnego pliku, można go tymczasowo przenieść do zastępczego folderu).
Krok 3:
Uruchamiamy KAM TPR i klikamy na misje dla pojedynczego gracza a następnie uruchamiamy misję o tytule "GÓRSKA ŚCIANA" w nowej scenerii pełnej tajemnic i niespodzianek.
----------------------------------------------------------------
Miłej zabawy.
Szczęść Boże
P.S.
Postujcie tutaj swoje mapki!! Jestem przekonani, że fani KAM są spragnieni nowych mapek!
Ja mam zrobione fanje mapki, jednakże nie podoba mi się ten edytor, jest po prostu niefajny. Tak więcej wolałbym robic mapy w czymś normalnym, bo tworzenie w tym programie to po prostu masakra... -_-''
Słusznie - tworzenie map w tym edytorze jest zmudne i bardzo czasochłonne, jednak ośmielę się zauwazyć, że kilka lat temu nie mieliśmy zadnego edytora. Szkoda, że nie można zmieniać pozycji budynków wroga oraz swoich, tylko ingerowac w mapy - tak czy inaczej ja cieszę sięz tego co mamy, bo mogło być gozej. Pomyśl - jakie mapki zrobiłbyś bez tego edytora.... ?
p.s. --> prześlij swoje mapki
Jedna ma już swój link, w którymś z tematów... nie chce mi się szukać. Drugą aktualnie testuję.
A propo... rapidshare mi coś szwankuje, że nie mogę zuploadować pliku z mapą...
Ja i Khelben połączyliśmy siły i jak dobrze pójdzie to już niedługo opublikujemy nasze piewsze wspólne dzieło.
A tak nawiasem mówiąc. ten edytor terenu nie jest taki zły i trudny jakim być się wydaje.
Jedyną rzeczą, na którą mogę narzekać po pracy w nim jest okropny ból oczu, ze względu na prace w oknie...
Tak więc pozwolę sobie zachęcić wszstkich fanów z dobrymi pomysłami do edytora. Nie należy się zrażać pierwszymi niepowodzeniami, wszystko przychodzi z czasem (po około tygodniu).