Prostactwo i wulgarność w KAM Remake

Wszystko o KaM Remake - opinie, znalezione bugi, propozycje, mapy...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Ten honor to było coś na bazie insynuacji. :D To było sytuacyjne. Jeżeli za drugim razem znowu pokazywałby pazury i wszystko zaczynał faktycznie od nowa, nikt się za niego nie podszył, to na co drugi raz przepraszać? Na co pierwszy? To jest stosowany taki honor wobec siebie - nie rzucaj słowami (przeprosinami) na lewo i prawo, bo przecież masz to i tak w głębokim poważaniu; nie ośmieszaj się. Coś w ten deseń. Jeżeli siebie szanuje, to będzie dalej pluł na wszystkich, ale od podniosłych scen będzie się trzymać z daleka. :)

Co ma bycie miłym do podszywania się? A po co się podszywać? Chyba za tym idzie jakiś cel. Jeżeli ma być to mały, serdeczny dowcip, to z całą pewnością nie skończy się bluzganiem innych (przy tym obranym alter ego). Jeśli się ktoś pod kogoś podszywa, to w większości przypadków ma z tym kimś na pieńku i chce mu narobić przykrości. Czyli że go nie lubi. Idąc tym tokiem myślenia - ten ktoś sprawił, że stał się nielubiany. Może tu się kryć więcej powodów, między innymi ten, że okazał się niemiły. :> Dlatego baczmy na nasze zachowanie, by nikt nam później nie musiał robić przykrości.

A czy są przypadki, że jest się ogólnie uprzejmym do każdego, a jakiś truteń i tak się podszyje, by nam tutaj napsioczyć? Oczywiście. Ale te osoby z pewnością mają problemy z głową. ;)
Magdalena
Zbanowany

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Magdalena »

Kheli pisze:Co ma bycie miłym do podszywania się? A po co się podszywać? Chyba za tym idzie jakiś cel. Jeżeli ma być to mały, serdeczny dowcip, to z całą pewnością nie skończy się bluzganiem innych (przy tym obranym alter ego). Jeśli się ktoś pod kogoś podszywa, to w większości przypadków ma z tym kimś na pieńku i chce mu narobić przykrości. Czyli że go nie lubi. Idąc tym tokiem myślenia - ten ktoś sprawił, że stał się nielubiany. Może tu się kryć więcej powodów, między innymi ten, że okazał się niemiły. :> Dlatego baczmy na nasze zachowanie, by nikt nam później nie musiał robić przykrości.

A czy są przypadki, że jest się ogólnie uprzejmym do każdego, a jakiś truteń i tak się podszyje, by nam tutaj napsioczyć? Oczywiście. Ale te osoby z pewnością mają problemy z głową. ;)
W KAM większość graczy to dzieciarnia i tam takie rzeczy to robią pewnie dla zabawy, niezaleznie od tego, czy ktoś jest miły. Ja staram sie byc miła i wyrozumiała, a i tak co jakis czas trafi sie ktos, kto mnie wyzywa, czy wywala, albo bez zgody zmienia pozycję itp. To nijak sie ma do sprawy.
The Viking
Administrator Forum
Administrator Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: The Viking »

Khelu, zawsze opisujesz wszystko jakby mogło być w sytuacjach co najwyżej idealnych. W prawdziwym życiu to się po prostu nie sprawdza. Wcale nie musi być powodu jako takiego. Może ktoś miał zły dzień a tu właśnie odreagowuje? Świadczy to o jego idiotyźmie, ale na to nie masz wpływu. Jest jeszcze wiele innych możliwości.
Awatar użytkownika
woloszek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: woloszek »

Kheli pisze:Ten honor to było coś na bazie insynuacji. :D To było sytuacyjne. Jeżeli za drugim razem znowu pokazywałby pazury i wszystko zaczynał faktycznie od nowa, nikt się za niego nie podszył, to na co drugi raz przepraszać? Na co pierwszy? To jest stosowany taki honor wobec siebie - nie rzucaj słowami (przeprosinami) na lewo i prawo, bo przecież masz to i tak w głębokim poważaniu; nie ośmieszaj się. Coś w ten deseń. Jeżeli siebie szanuje, to będzie dalej pluł na wszystkich, ale od podniosłych scen będzie się trzymać z daleka. :)

Co ma bycie miłym do podszywania się? A po co się podszywać? Chyba za tym idzie jakiś cel. Jeżeli ma być to mały, serdeczny dowcip, to z całą pewnością nie skończy się bluzganiem innych (przy tym obranym alter ego). Jeśli się ktoś pod kogoś podszywa, to w większości przypadków ma z tym kimś na pieńku i chce mu narobić przykrości. Czyli że go nie lubi. Idąc tym tokiem myślenia - ten ktoś sprawił, że stał się nielubiany. Może tu się kryć więcej powodów, między innymi ten, że okazał się niemiły. :> Dlatego baczmy na nasze zachowanie, by nikt nam później nie musiał robić przykrości.

Widać, ze Khel zna sie na podszywaniu.
Magdalena - tak jak w piosence Feel'a: TAK TO OOOOON :!:
:lol:
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Nie znam się na podszywaniu. Interesuje mnie schematyczność ludzkiego myślenia; maczam palce w psychologii. :) Przyglądam się problemowi i próbuję go rozgryźć, jakkolwiek twardym nie byłby orzechem. I takie coś w życiu dobrze się stosuje. Więc właśnie przyglądanie się takim indywiduom i analizowanie ich zachowań może wpłynąć na lepsze podejmowanie kroków wobec nich.

Kolejne, co mnie trwoży, to ciąg przewidywalnych zdarzeń, kiedy gracz opuszcza rozgrywkę, bo mu coś nie wyszło - nie licząc się z drużyną, a drużyna, widząc, że ma jednego członka mniej - automatycznie według domysłu jest słabsza i bez szans (cóż za absurd!) wychodzi jeden po drugim. W konsekwencji z czterech graczy w drużynie robi trzech. Trzeci i drugi wychodzą niemal natychmiast, widząc swoje osłabienie. Ostatni gracz zostaje i wtedy już faktycznie nie ma szans. I nie da się nic wytłumaczyć, ustalić z nimi, bo wychodzą bez czytania. Że ktoś mógłby przeciwnikowi dać fory albo w ogóle nie atakować. Ale nie, najważniejsze to liczyć się z własnym interesem. Piętnujmy. Piętnujmy wszystko, co możliwe.
Magdalena
Zbanowany

Odpowiedz z cytatem

Kolejny.

Obrazek
The Viking
Administrator Forum
Administrator Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: The Viking »

I myślisz że skargi na losowych ludzi coś dadzą? Nie znam żadnego adasia :D A fioletowa "d'arc" z kimś mi się kojarzy. Kto wie, palec do budki :smiesne:
Magdalena
Zbanowany

Odpowiedz z cytatem

To nie są skargi. Po prostu będę tu wrzucała takie screeny. A jego nick widziałam już parokrotnie, moze komus takiemu nietrudno rozstać się ze starym nickiem, ale jakby znowu taki rakieta1000 sie trafił :roll:.
nukleoid90
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: nukleoid90 »

Chciałbym zwrócić uwagę na użytkowników Dont4sk i Obserwator. Dont4sk obraża wszystkich z byle powodu i uważa się za pępek świata w tej grze. Obserwator wchodził i wychodził z serwera denerwując innych graczy. Oto screeny. Zmieniali nicki na :wykop mnie, złap mnie.

http://imageshack.us/photo/my-images/607/2r1c.png/
http://imageshack.us/photo/my-images/33/b4p.bmp/
http://imageshack.us/photo/my-images/22/sku.png/
Magdalena
Zbanowany

Odpowiedz z cytatem

Grałam niedawno z Obserwatorem i nie zauważyłam, by coś było nie tak, natomiast Dont4sk - za każdym razem gdy grałam z nim, wychodzil w trakcie gry. Raz zwalił wine na mnie - bo mu powiedziałam, zeby poszedł poćwiczyć, a potem grać w mutli (tylko nie mówiłam, by wyszedł w trakcie gry), no ale uznałam taką wymówkę, potem jednak grałam z nim znów i znów wyszedł. I raz jeszcze połączenie mu przerwało i nie wrócił. Za to rozbawił mnie jego dialog z innym graczem na moj temat:

ktoś: to dziewczyny grają w kam?
Dont4sk: i to jak o.O!

:mrgreen:
Ogólnie to pytał mnie zawsze o rady, co i jak, gdzie i kiedy budować... mam co do niego mieszane uczucia, muszę z nim ponownie zagrać 8-).
Odpowiedz