Zakładam wątek, żeby pogadać o prostactwie w grach online. Gram sobie od zeszłego roku w KAM raz na jakis czas, czasem sie zdarzy 2-3 razy w tygodniu, a czasem nie gram 2 miesiące. Zauwazylam, ze w grze jest sporo prostaków wyzywających innych np. ze względu na narodowość, ale nie tylko, czesto od tak sobie wyzywają, zwykle potem wychodzą. Mi natomiast od tak sobie ''obrywa sie'' bo jestem dziewczyną - najbardziej kojarzę uzytkownika rakieta2000 (czy jakos tak), który wyzywał mnie od dzi.... itp., zreszta innych rowniez.
Ale watek zalozylam przede wszystkim ze wzgledu na to co mialo miejsce przed chwila. Otoz nie toleruje gdy ktos bez czyjejs zgody zmienia mu pozycję, bo to chamskie - chyba ze ta osoba nie odzywa się. Wlasnie gralam z graczem m.in. [R.K. Lord Michał], który był hostem. Na początku gry miałam nie tą pozycję, którą wybrałam, wiec poczułam sie oszukana - moze brzmi to troche patetycznie, to nie tak ze ja sie tym niewiadomo jak przejmuję - po prostu dla zasady i konsekwencji postanowilam ze za zmiane pozycji bez mojej zgody grac nie bede. I zaczęło się wmawianie mi, że to błąd systemu i ogólnie robienie ze mnie głupiej i wyzywanie oraz wulgarne słownictwo (screeny na końcu). W koncu w rozmowie ze Sterydem ze swojej druzyny przyznał, ze on to zmienił - na pozycję losową, oczywiście wyzywając mnie nadal.
Uważam, że na KAM REKAME powinna istnieć rejestracja po numerze IP by osoby co wychodzą w trakcie gry, odwalają takie numery lub obrażają i wyzywają innych, powinny być na stałe banowane. Mam tez nadzieje, ze nastapi ogolna niechec do gry z takimi uzytkownikami, moze wtedy przestana sie w ten sposob zachowywac, bo nie beda mieli z kim grać.