Więc... Ostatnio bawiłem się trochę w rysowanie czegoś KaMowego, i pomyślałem że mogę to gdzieś wrzucić. Nie jest to bynajmniej coś użytecznego, a co najwyżej sprawdzian moich umiejętności. Poniżej efekt:
Powiem wam, że rysowanie grafik do KaMa jest dużo łatwiejsze niż się wydaje. Od razu wyprzedzając ewentualne pytania - nie, nie chce mi się rysować reszty budynku, zwłaszcza że nie mam żadnego pomysłu czym może to być. Może to dokończę, a może zacznę coś innego. Tak czy siak. Jeśli komuś w jakikolwiek sposób przyda się któreś z moich dzieł, nie ma sprawy - może go użyć. W tymże temacie będę wrzucał wszystkie swoje pierdółki związane z KaMem.
Hyhy, z pewnością i ja się tym będe zajmował, choć w dalekiej przyszłości. Planowałem już od dłuższego czasu zabawy z grafiką ale grafik zbyt napięty :/ No i nawet mapek nie daję rady dokończyć.
1. Wyciągnąłem grafikę z KaM Remake i (uwaga, ważna wskazówka) użyłem narzędzia poboru koloru.
2. W Paint.necie, chociaż w zwykłym Paincie też by się dało. Gimpa natomiast nie polecam do tego, zbyt dużo opcji które niepotrzebne zamieszanie robią.