KaM-owa Liga Polska 1v1 - zasady

Wszystko o KaM Remake - opinie, znalezione bugi, propozycje, mapy...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz

Co sądzisz o tym pomyśle?

Dobra myśl, z chęcią bym w tym uczestniczył!
37
77%
Nic z tego nie wyjdzie.
11
23%

Liczba głosów: 48

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kuba11100 »

Zdaje mi się, że przy włączonym autozapisie też się da.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Mixons
II Miejsce KaM Ligi Polskiej

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Mixons »

Wilfred myślę, że zapisy potrwają gdzieś do 1 stycznia, a potem gracze będą mogli się dopisywać, ale po dwóch, żeby było parzyście w lidze zawodników.
Mixons

Odpowiedz z cytatem

Oficjalnie mogę napisać, że nagroda jest przewidziana, a mianowicie specjalny avatar na forum przez jakiś czas i być może mała niespodzianka! Mam potwierdzenie naszego administratora Lucbacha.
Bo_co
Zwycięzca KaM Ligi Polskiej
Zwycięzca KaM Ligi Polskiej

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Bo_co »

Nawet przy ręcznym zapisie nie można odpalić dwóch podglądów naraz.
Jeżeli dom jest pewną sytuacją, to oglądając go z różnych stron wyglądałby inaczej.
Mixons

Odpowiedz z cytatem

No panowie nikt nie ma żadnego pomysłu, jak mógłby wyglądać system ustalania spotkań? Mi na razie nic nie przyszło do głowy i jeśli nie będzie żadnych propozycji, będę po prostu prowadził losowania na własną rękę. Co myślicie, o tym by te mapy znalazły się w lidze-Cursed Ravine, Neighborhood Clash, Clash, Alice?
Awatar użytkownika
Ciemnozielony
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Ciemnozielony »

W Premiership co roku gra się z tymi samymi... ale tu trzeba zacząć, więc jest mały problem. :szczerzy:
Czy jeśli poruszając się z prędkością dźwięku osiągniesz pułap prędkości światła dwukrotnie załamując tym czasoprzestrzeń, to czy będzie miał dwa pierwiastki z trzech ziemniaków więcej niż suma sedesów w domu Billa Gates'a?

d(._.)b
radziopoke
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: radziopoke »

jak chcesz mogę do tego stworzyć odpowiedni mały programik. By losował tak, żeby "mniej więcej" każdy grał z każdym.
A teraz dlaczego wstawiłem w cudzysłów słowa mniej więcej:
Niestety nie jest możliwe by każdy zagrał tyle samo gier z każdym ze względu na to, że w czasie ligi będą mogły dochodzić osoby, które jakby nie patrzeć tez będą musiały toczyć pojedynki z osobami które już mają za sobą kilka pojedynków. Szczerze pomysł z dochodzeniem graczy do ligi jest dla mnie trochę marny. Wg mnie gdy liga się zacznie powinna ona zostać zamknięta dla nowych graczy. Lecz nowi gracze(teraz są dwa wyjścia):
-Opcja 1: Musieli by zaczekać do końca sezonu by mogli się dołączyć. Sezon kończył by się gdy w lidze każdy z każdym zagrałby 2 razy. Jak to się mówi trzeba zapisywać się wcześniej.
-Opcja 2: Mogli by tworzyć drugą mniejszą ligę, w której pojedynki odbywały by się rzadziej ze względu na to, że każdy z każdym mógłby zagrać tylko 2 razy, a było by w niej początkowo mało osób. na zakończenie sezonu głównej ligi można by zrobić takie coś że najgorsi z głównej ligi schodzili do drugiej a najlepsi z drugiej zajmowali miejsce najgorszych w głównej lidze.

Oczywiście nie mam nic przeciwko waszemu pomysłowi, ale jak już mówiłem byłby problem z nowymi użytkownikami gdyż zepsuli by troszkę rozkład rozgrywek i mogło by się zdarzyć tak, że niektórzy zagrali by z nie którymi po razie a z innymi 3 razy.

Jeżeli wpadniecie na jakiś pomysł jak to w takim wypadku losować to dajcie znać. Zrobię programik :)
danio
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: danio »

Ja proponuje tak.
1. Najpierw "kwalifikacje turniejowe" tj 4 grupy po 4 zespoły.
Każdy z każdym, zwycięzcy tworzą I ligę , przegrani 2gą ligę (1,2 miejsce do I ligi, 3,4 miejsce do 2 ligi)
2. Startuje prawdziwa liga po 8 zespołów. Mamy każdy z każdym, czyli 7 gier. Po rozegraniu ligi 2 najsłabszych spada do 2 ligi, dwóch najlepszych awansuje do pierwszej.
3. Powstaje też liga kandydatów (3 liga) Po uzbieraniu się minimum 4ch osób
rozgrywają oni "grupę kandydacką" po czym 2ch najlepszych zastępuje 2ch najsłabszych z 2giej ligi.

Odnośnie pierwszego punktu. Grupy powstałyby na podstawie zapisów tj :
A 1 5 9 13
B 2 6 10 14
C 3 7 11 15
D 4 8 12 16

Myślę że byłoby sprawiedliwie.
Mixons

Odpowiedz z cytatem

Radziopoke: Świetnie! Właśnie szukałem takiego programu, który mi zaproponowałeś! Zgadzam się z tobą odnośnie graczy zapisujących się w trakcie turnieju.
dammul: Świetny pomysł, mi się naprawdę podoba, tylko co reszta uczestników na ten temat sądzi? Nie mogę tak naglę zmienić systemu bez waszej zgody, dlatego proszę o opinie! I mały haczyk: brakuje nam dwóch graczy...
Ostatnio zmieniony 28 gru 2012, 15:35 przez Mixons, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Bigos
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Bigos »

Ciekawy pomysł. Jestem całkowicie za.
Pozdrawiam
Bigos
Odpowiedz