Question for Remake Team - I can't install Remake...

Wszystko o KaM Remake - opinie, znalezione bugi, propozycje, mapy...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
Sir Feliks
Moderator
Kontakt:

Question for Remake Team - I can't install Remake...

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Sir Feliks »

English / Angielski
Question for Remake Team - I can't install Remake on Linux via Wine
I had from torrent's an KAM TPR riped wersion, without install (other wersions haven't a seed's). Kam Tpr is unplayable at the moments. I need drivers, but Remake need OpenAl, its this same like OpenGL, but I can't try launch Remake, becauce remake didn't find instaled Kam ( riped wersion cannot be detected ).
How to instal Remake without a error about not instaled KAM, but I can't download KAM to instal, beacuse my Internet connetcion is not good.
Thanks for respond.

Polish / Polski
Pytanie do zespołu Remake - Nie mogę zainstalować Remake'a na Linuxie przez Wine
Wziąłem z torrentów Kam TPR Riped Wersion, bez instalacji (inne wersje nie mają seedów).
Kam Tpr jest niegrywalny w tej chwili.Potrzebuję sterowników,ale Remake potrzebuje OpenAl, to jest to samo co OpenGL, ale nie spróbować uruchomić Remake'a, ponieważ remake nie znalazł zainstalowanego Kam" ( wersja riped nie może być wykryta ).
Jak zainstalować Remake bez błędu o nie zainstalowanym KAM, ale nie mogę pobrać KAM do instalacji, ponieważ moje połączenie z internetem nie jest dobre.
Dziękuję za odpowiedzi.
http://senrix.pl/ - wkrótce się odrodzi
Biorę się za pisanie książki. Pytajcie, a dam poczytać.
Kampanię "Bitwa o Afirnatil" >kiedyś< zrobię.
http://www.knights.andmerchnats.cba.pl/ ... php?t=2067
italskyyy
Użytkownik Forum

Re: Question for Remake Team - I can't install Remake...

Odpowiedz z cytatem

Post autor: italskyyy »

Feliks pisze:English / Angielski
Question for Remake Team - I can't install Remake on Linux via Wine
I had from torrent's an KAM TPR riped wersion, without install (other wersions haven't a seed's). Kam Tpr is unplayable at the moments. I need drivers, but Remake need OpenAl, its this same like OpenGL, but I can't try launch Remake, becauce remake didn't find instaled Kam ( riped wersion cannot be detected ).
How to instal Remake without a error about not instaled KAM, but I can't download KAM to instal, beacuse my Internet connetcion is not good.
Thanks for respond.

Polish / Polski
Pytanie do zespołu Remake - Nie mogę zainstalować Remake'a na Linuxie przez Wine
Wziąłem z torrentów Kam TPR Riped Wersion, bez instalacji (inne wersje nie mają seedów).
Kam Tpr jest niegrywalny w tej chwili.Potrzebuję sterowników,ale Remake potrzebuje OpenAl, to jest to samo co OpenGL, ale nie spróbować uruchomić Remake'a, ponieważ remake nie znalazł zainstalowanego Kam" ( wersja riped nie może być wykryta ).
Jak zainstalować Remake bez błędu o nie zainstalowanym KAM, ale nie mogę pobrać KAM do instalacji, ponieważ moje połączenie z internetem nie jest dobre.
Dziękuję za odpowiedzi.
Krom i Lewin powiedzieliby Ci, żebyś zakupił oryginalną grę. Zakładam, że taką posiadasz i tę którą ściągnąłeś z sieci traktujesz jako kopię zapasową.
Całość sprawdzenia czy KAM jest zainstalowany sprowadza się do sprawdzenia odpowiednich wpisów rejestru. Musisz więc zainstalować odpowiednią wersję.
Dodatkowo licencja Remake'a jasno zaznacza, że MUSISZ mieć oryginalną grę inaczej łamiesz jedną z jej pryncypalnych zasad.
Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: janosiczek »

https://secure.zuxxez.com/shop_new/prod ... lgfpl91do1

Tu masz do kupienia grę. Powinno pomóc
Awatar użytkownika
Sir Feliks
Moderator
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Sir Feliks »

Panowie, ja kupować nie muszę, kupiłem X lat temu i mam kopię tej płyty (mojej płyty) na samodzielnie wypalonym dysku, ale nie działa mi stacja dysków (DVD) i jeszcze długo nie będzie działać, gdybym mógł to bym sobie już dawno grał i śmigał :roll:
http://senrix.pl/ - wkrótce się odrodzi
Biorę się za pisanie książki. Pytajcie, a dam poczytać.
Kampanię "Bitwa o Afirnatil" >kiedyś< zrobię.
http://www.knights.andmerchnats.cba.pl/ ... php?t=2067
Awatar użytkownika
Mixxer5
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Mixxer5 »

Podepnę się o tego pytania- ja akurat mam wersję z Playa, oryginalną, ale instalka też tego nie wykrywa. Jak mam zainstalować Remake?
Awatar użytkownika
Mixxer5
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Podbijam- sorry za śmiecenie, ale chciałbym pograć, a nie wiem jak...
Awatar użytkownika
janosiczek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: janosiczek »

Mixxer5 pisze:Podepnę się o tego pytania- ja akurat mam wersję z Playa, oryginalną, ale instalka też tego nie wykrywa. Jak mam zainstalować Remake?
U kolegi też nie działa ? Jak nie byłeś zabierz pendriva i skopiuj sobie instalacje i już... graj !
Awatar użytkownika
Mixxer5
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Już działa, uzyskałem... nieoczekiwaną pomoc :P Problem w tym, że mam KaMa oryginalnego, a Remake go nie wykrywał. Ale już ok
Odpowiedz