[Mapy sieciowe] PAKER TEAM INFO
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
- janosiczek
- Użytkownik Forum
Przecież to twoja wersja... zamieniłem ją... 0_o ... pisałem o tym w info na 1 stronie nawet...woloszek pisze:Co do mapy Bad Mountain: widzę, że sam poprawiłeś góry itd. jest jeszcze sporo nierówności, ale jest już lepiej, choć góry są za płaskie. Szkoda, że nie skorzystałeś z mojej wersji. Skoro mam ci pomagać to muszę mieć pewność, że wykorzystasz ją do gry, bo tak to szkoda (mojej) pracy.
- janosiczek
- Użytkownik Forum
..... To chyba mi się mapy pokręciły... -__- Ale chyba żle nie jest ? Jak coś ja już nic nie robie z terenem tych 11 map.. masz pole do popisu...woloszek pisze:no chyba jednak nie ;] góry były bardziej pofałdowane, no otwieram i widzę różnicę
jak coś popatrz na te 11 map... pofałduj góry. .. jak skończysz.. wyślij / daj linka do map... ja jeszcze zerknę jak to jest tam.. i wyśle do Lewina...
Dasz rade do wtorku/ środy ?
- janosiczek
- Użytkownik Forum
Wydaję mi się, że niektóre mapy robisz za szybko. Dodaj trochę więcej grzybów, jakieś tereny i czasami góry są za płaskie. Nieraz jest mało miejsca na rozbudowanie się.
Postaraj się zrobić jakąś dobrą mapę 192x192, bo twoje projekty są naprawdę całkiem niezłe, ale trzeba je dopracować.
North Bridge, to chyba jedyna mapa, do której mogłeś się przyłożyć.
To jest taka konstruktywna krytyka, która może cie zachęcić do poświęcenia czasu na jedną mapę.
Oczywiście też mi się podoba Heroes Of Might Of Magic Ax I, Hard Mountain i Bad Mountain.
Postaraj się zrobić jakąś dobrą mapę 192x192, bo twoje projekty są naprawdę całkiem niezłe, ale trzeba je dopracować.
North Bridge, to chyba jedyna mapa, do której mogłeś się przyłożyć.
To jest taka konstruktywna krytyka, która może cie zachęcić do poświęcenia czasu na jedną mapę.
Oczywiście też mi się podoba Heroes Of Might Of Magic Ax I, Hard Mountain i Bad Mountain.
Mapa BAD MONTAIN moim zdaniem mija się z celem. Z tego co tu widzę to lekką armią nie idzie po prostu tego wygrać. Mapa jest extremalnie niezbalansowana. Toż to gracze dowodzący lekką armią będą musieli się bronić przed tymi trzema 
W spichrzach tej trojki oprocz olbrzymich zapasow żarcia są też olbrzymie zapasy węgla, żelaza i złota i do tego jeszcze bronie !!!
Gracze mogą więc z powodzeniem skupić się od razu na produkcji broni.
Gracz nr3 ma np w spichrzu 200 ryb 200 chleba i 500 wina ! Żarcia to on nie musi robić do końca gry!
Scenariusz jest więc oczywisty. Lekka armia zostanie co do nogi wybita zaraz po PT
W spichrzach tej trojki oprocz olbrzymich zapasow żarcia są też olbrzymie zapasy węgla, żelaza i złota i do tego jeszcze bronie !!!
Gracze mogą więc z powodzeniem skupić się od razu na produkcji broni.
Gracz nr3 ma np w spichrzu 200 ryb 200 chleba i 500 wina ! Żarcia to on nie musi robić do końca gry!
Scenariusz jest więc oczywisty. Lekka armia zostanie co do nogi wybita zaraz po PT
- janosiczek
- Użytkownik Forum
Romku, na początku jak nie dodałem surowców tym trzem.. to piątka graczy ich zmiotła z powierzchni ziemi... Po prostu postaraj się dogadać z kolegami, że jeden robi łuczników a reszta zołdaków.. jak przejdziecie wieże... koniec gry.RomeK pisze: Scenariusz jest więc oczywisty. Lekka armia zostanie co do nogi wybita zaraz po PT
Ale.... zablokuje robienie wież dla 3 graczy. i dodam jakieś broni dla 5 pozostałym... będzie ok.
Ale pisz jak najwięcej ! Coś boli to pisać... pisać i się nie bać. ! Co do poprawiki grzybków.. tak zajmę się tym,... pod koniec tygodnia poprawki map.. na razie robię mniejsze mapy...Lancetnik pisze: North Bridge, to chyba jedyna mapa, do której mogłeś się przyłożyć.
Wszystko zależy jaka trojka na jaką piątke:Djanosiczek pisze:Romku, na początku jak nie dodałem surowców tym trzem.. to piątka graczy ich zmiotła z powierzchni ziemi... Po prostu postaraj się dogadać z kolegami, że jeden robi łuczników a reszta zołdaków.. jak przejdziecie wieże... koniec gry.RomeK pisze: Scenariusz jest więc oczywisty. Lekka armia zostanie co do nogi wybita zaraz po PT
Ale.... zablokuje robienie wież dla 3 graczy. i dodam jakieś broni dla 5 pozostałym... będzie ok.
Ale pisz jak najwięcej ! Coś boli to pisać... pisać i się nie bać. ! Co do poprawiki grzybków.. tak zajmę się tym,... pod koniec tygodnia poprawki map.. na razie robię mniejsze mapy...Lancetnik pisze: North Bridge, to chyba jedyna mapa, do której mogłeś się przyłożyć.
Osobiście uważam że gdybym ja był na pozycji z żelazem razem z dwoma przyzwoitymi graczami to wygrałbym wszystkie gry przy obecnych ustawieniach mapy. Padli by wszyscy, kim by nie byli