Nie samym chlebem człowiek żyje. Potrzebuje też urozmaiconego terenu aby mógł spokojnie hasać po polance.
Wychodząc naprzeciw Janosiczek zrobił kilka nowych obiektów do Remake (!)
- grzybki
- kamienie
- kwiatki
- krzewy
Posłużyłem się już istniejącymi i je nieco zmieniłem, tam odjąłem tam dodałem. Aby teren był bardziej urozmaicony bo jak na razie mamy tylko chyba z 3 drewienka :/
Wychodzi na to, że na dzisiejszy dzień gotowych obiektów jest .. 30 !
Jutro wysyłam do Lewina.
[Te zdjęcie możesz kliknąć otworzy się w pełnym rozmiarze]
- jeśli zdjęcie jest nie wyraźne a bardzo chcesz je zobaczyć, ściągnij je na pulpit i zobacz w innym programie graficznym.
Ostatnio zmieniony 03 lut 2012, 10:09 przez janosiczek, łącznie zmieniany 2 razy.
Mixxer5 pisze:Może wrzuć w jakiejś innej formie, bo nic nie widać prawie...
Wiesz... zadanie te jest trudne bowiem z tego co pamiętam.. największy element ma 50x50... pikseli mniejsze mają coś około 18x18 pikseli
Ewentualnie ściągnij zdjęcie na pulpit i tam otwórz w innym programie i powiększ... Jak mi starczy sił jeszcze coś jutro zrobię....
Przyjrzałem się kilku obiektom flory. Zakładam że nakładałeś na siebie obiekty, zmniejszając uprzednio rozmiary już tych istniejących, tudzież kąt czy nachylenie. Inicjatywę popieram. Gracz, jak każdy inny, raczej nie zwróciłby w trakcie rozgrywki uwagi na innowację, ale cudów w tej mierze nie uświadczysz. Czynienie z rysunków wyraźniejszych może minąć się z celem. Ich naturalny rozmiar jest mikroskopijny.
No tak, ale jak już wrzucił obrazki to mógł w odpowiedniej wielkości dla nich. W rozgrywce są one widoczne normalnie, wiec tutaj też nie byłoby problemów, a teraz są one rozmazane.
Też to zauważyłem na niektórych obiektach, które można było jeszcze rozpoznać, że są to po prostu pozmieniane obiekty z KM.
No racja, jak zaczynałem czytać temat, to myślałem, że janosiczek tym razem się postarał i zrobił coś nowego, od początku, dzięki czemu mielibyśmy bardziej urozmaicone podłoże, ale niestety nie jest to czego oczekiwałem.
@up: Bo niewątpliwie urozmaici to (nawet jeśli tylko trochę) wygląd gry.
janosiczek: nie chodzi mi o to, że to za małe, po prostu wygląda, jakbym patrzył przez bardzo brudną szybę.
Elenorsar pisze:No racja, jak zaczynałem czytać temat, to myślałem, że janosiczek tym razem się postarał i zrobił coś nowego, od początku, dzięki czemu mielibyśmy bardziej urozmaicone podłoże, ale niestety nie jest to czego oczekiwałem.