"Villages on the both sides of river" v0.9
janosiczek pisze:
- złoża węgla na dole z prawej za bardzo kwadratowe [...]
- brak upiększeń terenu, grzybki itd
Poprawione
janosiczek pisze:
- brzydki prosty most (niepofałdowany)
Nie potrafię dobrze wybrzuszyć mostu, więc zostawiłem go płaski, ale skoro tak dużo osób na niego narzeka, to go zmieniłem.
janosiczek pisze:- tundra na dole koło drzew widać jak pociągnąłeś pędzlem, brzydkie
Jaka tundra

. Ogólnie nie pojąłem o co co ci chodzi w tym zdaniu. Naucz się pisać tak, aby inni mogli zrozumieć, o co ci chodzi.
janosiczek pisze:
- mapa za bardzo płaska, dorób minimalne wzniesienia... dla liftingu
Ok.
janosiczek pisze:
- górny gracz ma cięższą przeprawę na dół niż dolny do góry
Jaką znowu przeprawę?
"Snow Mountains": v0.8b
janosiczek pisze: -monotonny krajobraz
Tutaj się długo będę męczył, jest dużo pustego miejsca, a nie ma za bardzo co tam wstawić.
janosiczek pisze:
- woda płynie w różnych kierunkach
A w jakim kierunku ma płynąć? To jest jezioro -_- . Ale ustawię wszystkie w kierunku południowo-wschodnim, skoro tak to źle wygląda.
janosiczek pisze:
- gdzieniegdzie widać okrągłe wypustki od stempelków aby wywyższyć teren. Jak tam miało być to ok... jak nie to minus
Poprawię. Robienie wzniesień jest uporczywe i nie dziw się, że takie coś zostało.
janosiczek pisze:
- fałdowania szarych gór mnie jakoś nie przekonują...
No dobra, poprawię.
Za chwilę dodam nową wersję pierwszej mapy (miałem dodać już, nawet zuploadowałem, ale znalazłem dodatkowy błąd i muszę go poprawić), drugiej dodam chyba jeszcze w tym tygodniu. Muszę przyznać, że jestem naprawdę zdziwiony, iż moja pierwsza mapa wypadła lepiej od tej drugiej