Hello !
Nowy remake i koniec robienia map ? Nie ! Przed Wami chyba jeden z najpiękniejszych okresów w roku ! Na gwiazdkę będzie gwiazdor ! Nie tylko przyniesie Wam rózgi i prezenty ale także nowego rimejka
Co do kama i map PAKER TEAM, tym razem będzie naprawdę gorąco, po poprawieniu ponad grubo 20 map... zacząłem pracować nad kilkoma projektami map, mając doświadczenie i nuż na gardle w postaci innych dobrych map konkurentów... trzeba się bardziej starać aby nadal być w czołówce maperstwa. Wam powiem jako jedni z nielicznych jakie mapy mam w przygotowaniu złapcie za fotele się !
- Back to Border [256x256][eco][8 players][2v2v2v2 albo 4v4]
- The Same Rocks 1.5 [256x256][eco][8 players][4v4]
- Bad Mountains [144x256][eco][8 players][3v5]
- New World Order [192x192][eco][8 players][2v2v2v2 albo 4v4]
- City of Gold [nowa wersja][rozmiaru nie pamiętam
Oprócz tego planuję z moją drużyną zrobić pełnokrwistą kampanię dla jednego człowieka. Przewidywany czas ukończenia gdzieś w granicach 2013 roku.
Wracając do map chciałbym nieco szerzej napisać o najnowszej mapce a mianowicie Back to Border:
Inspiracje brałem na podstawie już istniejącej mapy Border River. Mapa, żeby nie było niedomówień jest w 100% pomalowana od początku. Mam, ba jestem prawie pewny że jak uda mi się wszystko ładnie pofałdować i porobić klimatyczne miejsca.. zdobędę top map
Mapa jest już w bardzo poważnym stadium zaawansowania.. trzymajcie kciuki !
03.10.2012
Jutro wychodzi nowa wersja naszej gierki, dlatego też tutaj chciałbym przedstawić wam listę zmian w moich mapach:
Jako, że zmieniłem bardzo wiele napiszę w kilku zdaniach o najwazniejszych kwestiach: poprawienie balansu na mapach, nowe fałdowanie, poprawienie surowców w spichlerzach.
Nowe mapy to:
A Clash of Kings - co-op
The Kings Says - taktyczna
The Same Rocks - eko
Clash - eko
Ogólnie to muszę Wam powiedzieć, że ja i moja cała ekipa : Woloszek, Luki, Szwarc84 przyłożyliśmy się aby w najnowszym wydaniu dać Wam produkt najwyższej jakości jakim są nasze mapy. Nie musicie sie obawiać, że któraś z map została pominięta. Mieliśmy tym razem dość dużo czasu, były 4 wersje relase candidate w których akurat miałem czas i byłem w domu więc miałem dużo czasu aby siedzieć w edytorze.
I chciałbym jeszcze napisać o jednej mapce która miała duży problem z balansem a mianowicie Game of Thrones - wiele dni spędziłem na niej aby poprawić ten balans i w najnowszej jej premierze macie 1v2 ! Balans został opoprawiony jak i sama mapa, dodanie więcej miejsc na budowę oraz dodanie gór które urozmaicają rogrywkę zachęcam do grania!
Polecam też Clasha i The Same Rock - jeśli chodzi o teren to jedne z piękniejszych moich map. Starałem się aby były to ciekawe mapy i tak jest w istocie! Będziecie się świetnie bawić tak jak ja !
Dobra to widzimy się w grze....
.....................................................................................
Bym zapomniał
Prace nad mapą 256x256 idą spokojnym krokiem.... rozpocząłem też pracę nad.... drugą mapą 256x256
Dobra... o dalszych pracach będę informował.
05.08.2012
Prace nad pierwszą mapą 256x256 idą spokojnym torem ku ukończeniu. Ale dzisiejszy news nie będzie o niej.
Przez kilka dni długo przesiadywałem na fotelu ze skóry z fajką. Skupiałem myśli nad .. . .. mapą. Która nie była by powieleniem standardowych map z KAM, a wniosła by coś ciekawego nowego, jakiś nieprzewidziany teren. Wydaje mi się, że coś takiego znalazłem. W sumie zrodziły mi się w głowie 2 pomysły, które chciałbym zrealizować. Tym razem chciałbym położyć nacisk na...
Trzymajcie kciuki.
05.08.2012
Rzuciłem na siebie czar "edytor" no i ba... mapa jest
na razie mały skrawek... ale jestem dobrej myśli.. najważniejsze że mi się chcę. Mapa po namalowaniu w edytorze będzie wymagała ogromu pracy....
nie przestawajcie trzymać kciuków !
04.08.2012
Ogłaszam oficjalnie:
Rozpoczynam pracę nad mapą o wymiarach 256x256
Jako, że przy tak dużych rozmiarach mapy nie ma "pitu pitu" jak to było w przypadku map o wymiarach 112x112 np. Trzeba będzie stworzyć coś interesującego i ciekawego z dużą ilością klimatycznych miejsc, dlatego też daje sobie dużo czasu na jej zrobienie i już dziś ogłaszam, że mapa pojawi się w przyszłych aktualizacjach K&M, chcę bowiem postawić na "fantazję" podczas tworzenia terenu i dać Wam coś eXtra.
Mam już pewne pomysły w głowie które można było by wykorzystać. Na pewno będziecie zadowoleni. Postaram się z moją drużyną aby każdy skrawek mapy był naprawdę dobry.
Trzymajcie kciuki otwieram edytor
31.07.2012
Ukończyłem pracę nad nowymi mapami oraz nad poprawieniem obecnych.
Wszystkie aspekty mapy zostały poprawione w każdej KURNA mapie
- fałdowanie
- poprawa balansu
- dodanie surowców ( góry, węgiel, złoto w niektórych mapach*)
- dodanie nowych przejść w niektórych mapach
- poprawienie nieco wyglądu map ( tylko niektórych)
- dodanie więcej pomocników i budowniczych przez co rozgrywka będzie nieco szybsza
- Poprawienie krytycznej mapy Heroes of Might and Ax I w końcu jest grywalna dla wszystkich graczy ! JUHU
- Poprawienie lokacji u większości graczy na mapie The Kingdoms, mapa jest czadowa !
- dodanie nowej mapy taktycznej (!) wielu o to zabiegało więc zrobiłem !
- dodanie nowej mapy co-op (!!) wielu też o nią pytało więc zrobiłem
- zmieniłem też nieco nazwy niektórych map na bardziej odpowiednie
Ja i mój team spędziliśmy wiele godzin, dni, tygodni nad mapami, ja sam w pewnym momencie ... siedziałem nad nimi codziennie bo wciąż mi coś się przypominało, czy tam coś poprawiłem
Tym razem nad mapami w większości czasu spędził Luki i to on swoim bystrym okiem wyłapywał to co mu przeszkadzało lub co by chciał aby zostało zmienione lub szukał błędów na mapie.
Aktualna paczka zawiera... 31 map ! I jest to masa dobrych map. Co najważniejsze każda z map jest inna na każdej trzeba nieco inaczej grać.
W nowej paczce poznacie nowe mapy takie jak:
- A Clash of Kings - moja pierwsza mapa Co-Op opracowana z Lukim, na niej przeżyjecie piękne długie walki... z komputerem (!)
- Clash - mapa ekonomiczna, bardzo dobre i przemyślane lokacje, piękna mapa, z dużą ilością przejść i klimatycznych miejsc.
- City of Gold - pierwsza mapa taktyczna (!), ale inna niż wszystkie taktyczne mapy jakie widział KAM w multi, bowiem na niej przeniesiecie się do miasta Majów i tam stoczycie.. bitwy...
Tak tylko albo aż 3 nowe mapy ! ale będziecie na nich grać aż uszy będą się trzęsły !!!
link nieaktualny