[Nowe misje] Rumcajs

Tutaj pobierzesz misje stworzone przez innych Fanów gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Awatar użytkownika
Rumcajs
Użytkownik Forum

[Nowe misje] Rumcajs

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Rumcajs »

Witam! Jestem tu świeży na forum, ale mam nadzieję że będzie tu fajnie :)
Ale do rzeczy. Ściągnąłem sobie edytory do K&M i zacząłem się z nimi bawić :D . Tak ,więc stworzyłem kilka misji które są złożone na kampanię pod tytułem "Wojny Narodów".

Gramy Lordem Veslingiem z królestwa Widrygów. Nasz cel to obrona granic przed wrogami z wrogiego królestwa Grygidów, i wypełnianie misji zleconych przez króla Harlusa IV.
Nie będę dalej zmyślać dalej tych głupot bo przecież K&M to gra w której się walczy a nie opowiada bajeczki :D

GRAMY KOLOREM POMARAŃCZOWYM

Sojusznicy gracza:
(ciemno żółty)Lord Merling - nasz przyjaciel posiada dwa zamki i 2 wasali.
( na razie tylko ten jak pojawią się nowe misje na pewno dojdą nowi)

Neutralni:
Chłopi i wieśniacy - nie biorą udziału w żadnych walkach jedynie chętni przyłączają się do nas, mamy ich bronić

Wrogowie:
Lord Wilngberg - bardzo surowy i nawet dobry wojownik, ale w głowie mu bardziej chuczne biesiady i grabienie niewinnych wiosek. Posiada wasale: ( niżej wymienione)
Hrabia Engkald - jest to wasal Lorda Wilngberga, nie posiada zamku, ale ma kilka wiosek.
Brat Wilngberga Wilhelm - młodszy brat Wilngberga, dostał ziemie jedynie dzięki swojemu bratu. Jest słabym strategiem jego wojska to gł. piekący się do walki chłopi i opłacani najemnicy. Jest łagodny i niesurowy.
( Jasno żółty) Jest to przekupna armia najemników.

To tyle jeśli chodzi o sprawy podstawowe. Czas przejść do omówienia poszczególnych misji. :)

MISJA 1 " Waleczni żołdacy"

Poziom trudności: Łatwy
Liczba przeciwników: 1

W tej misji Lord Wilngberg wysłał swoje wojska aby, zgrabiły wioskę. Musisz go powstrzymać!!!

MISJA 2 " Grabież "

Poziom trudności: Łatwy
Liczba przeciwników: 1

Lord Wilngberg znowu atakuje nasze wioski ,grabiąc je i paląc. Daj mu nauczkę, że atakowanie bezbronnych ludzi to błąd!

MISJA 3 " Rewanż "

Poziom trudności: Łatwy/średni
Liczba przeciwników: 3

Czas na rewanż, w tej misji musisz spalić doszczętnie spalić wioskę Lorda Wilngberga, znając go na pewno po ostatnich porażkach przygotował się na taki ruch.

MISJA 4 " Punkt strategiczny "

Poziom trudności: Trudny
Liczba przeciwników: 3

Po ostatnich sukcesach, przyszedł czas bronić strategicznego miejsca. Jest to mała wioska na granicy. Jeśli wróg ją zdobędzie będzie miał bezwaleczne przejście pod nasz zamek.
( Misja jest dość trudna, ale są na tym forum eksperci od tej gry i na pewno ją przejdą :D w razie czego pisać)

DOWNLOAD:
http://www.sendspace.pl/file/67934fda0d2ba16e2c2f55c

W paczce są wszystkie pliki niezbędne do tych 4 misji, oraz plik text.lib, aby w czasie misji wyświetliły się wiadomości.

MAM NADZIEJĘ ŻE WAM SIĘ SPODOBA!!!
Awatar użytkownika
szymonn55
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: szymonn55 »

Brzmi zachęcająco, pobieram i testuję. Później napiszę posta ;)
Awatar użytkownika
ZoZoN
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: ZoZoN »

Pobrałem, jak tylko będę miał więcej czasu z pewnością zagram. Wiem że walka jest jednym z najważniejszych aspektów K&M'a ale dobra fabuła pozwala nam połączyć niepowiązane ze sobą strategicznie misje w logiczną całość.
Cavv
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Cavv »

Zobaczyłem sobie z ciekawości twoje mapy w edytorze i jestem zmuszony stwierdzić, że są one fatalne. Nie będę tutaj wymieniał wszystkich ich wad, bo leżącego się nie kopie, po prostu zrobiłeś je chyba w 5 minut na kolanie, stąd takie efekty...
Veni ergo sum ))
Awatar użytkownika
Rumcajs
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Cavv pisze:Zobaczyłem sobie z ciekawości twoje mapy w edytorze i jestem zmuszony stwierdzić, że są one fatalne. Nie będę tutaj wymieniał wszystkich ich wad, bo leżącego się nie kopie, po prostu zrobiłeś je chyba w 5 minut na kolanie, stąd takie efekty...

Dzięki za taką wypowiedź . I powiedz te błędy, bo jak mam z tego wyciągnąć wnioski? Takie misje ty byś właśnie zrobił w te 5 min, ale ja się z nimi wszystkimi męczyłem 2 tyg. :( .
Cavv
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Cavv »

Przede wszystkim to: płaskie góry, słabe fałdowania, małe zróżnicowanie terenu, niewielka ilość obiektów typu grzybki, krzaczki, i największa wada, jaką jest brak pomysłu na mapę. Pooglądaj w edytorze oryginalne mapy, wyciągnij wnioski i staraj się, aby twoje dzieła wyglądały podobnie.
Veni ergo sum ))
Awatar użytkownika
Rumcajs
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Mapki wiem że są nie za piękne, ale zyskam wprawę i mam nadzieję że będzie coraz lepiej to wyglądało. A jeśli chodzi o edytor misji to dobrze tam wszystko zrobiłem??? W 1 misji to chciałem żeby była podobna do tej z kampanii gdzie łucznicy atakują ze wzgórza spichlerz itp. Podpatrzyłem nieco z tej misji, jak to jest zrobione i chciałem zobaczyć jak to wyjdzie u mnie, ale wyszło nie do końca po mojej myśli. 2 i 3 uważam że są dobrze zrobione ( oprócz tej nieszczęsnych mapek ;p). A w 4 był mały problem z atakami, ale jakoś to rozwiązałem.A we weekend postaram się wrzucić dopracowane mapki.

Czekam na następne komentarze i oceny.
Awatar użytkownika
Ciemnozielony
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Ciemnozielony »

Po pierwsze - "tej nieszczęsnych". Albo tych nieszczęsnych albo tej nieszczęsnej. Po drugie - nie na weekend, tylko w weekend. A po trzecie - ustal jakiś dalszy termin, uwierz, lepiej mieć więcej czasu i dopracować mapkę do końca, żeby idealna była.
Czy jeśli poruszając się z prędkością dźwięku osiągniesz pułap prędkości światła dwukrotnie załamując tym czasoprzestrzeń, to czy będzie miał dwa pierwiastki z trzech ziemniaków więcej niż suma sedesów w domu Billa Gates'a?

d(._.)b
Awatar użytkownika
Adek011
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Adek011 »

Jeżeli już mam być szczery, to cała ta kampania niby nie jest zła, ale odczucie mam takiego jakby trochę "niedbalstwa" z Twojej strony. Chodzi mi tutaj o mapy, poza tym, fabuła strasznie przypomina mi TPR - Czyli ratowanie chłopów przed najazdami, obrona punktu strategicznego, itd. Jednak nie zniechęcaj się. Skoro to Twoja pierwsza kampania, to nie jest źle. Dopracuj scenariusz i mapy, a myślę, że będzie się grało przyjemnie. Na tą chwilę mogę dać następujące oceny:

Fabuła: 4/10
Mapy: 3/10

Tak więc, zacny rycerzu, bierz się do roboty i zaskocz nas poprawioną wersją :D
Elita żołnierska.
Awatar użytkownika
ZoZoN
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: ZoZoN »

Pograłem trochę w Twoją kampanię i przyznam że nie jest taka zła chociaż niczym mnie nie zachwyciła, mapki są bardzo płaskie mogłeś pofalować chociaż góry. Ale ogólnie jeśli dopracujesz to i owo to będą całkiem niezłe.
Odpowiedz