Jak zmienić prędkość w grze, np. w pojedyńczych misjach, czy sieciowych? Nie chodzi o klawisz F8, zna ktoś podobną sztuczkę?
Chciałem sieciowo pograć, a jednostki wolno chodzą i wogóle...
Z góry dziękuje
W sieciowych może być problem. Cheat Engine odpada z wiadomych przyczyn.
Ktoś kiedyś pisał na forum (nie pamiętam gdzie) o alternatywnej opcji, mianowicie przyspieszeniu jednostek cywilnych. Przyspiesza to nieco akcję, trochę zmienia samą grę, bo nie trzeba aż tylu pomocników, co zwykle. Można zastosować tak zmieniony unit.dat u wszystkich graczy, ale...
Prosty, graficzny edytor działa tylko pod TPR, więc dla TSK zostaje tylko szukanie i podmiana wartości w hex-edytorze. Dla chętnych - wskazówki: http://knights.x10hosting.com/dec_units.htm
Jak już mówiłem, potrzebny jest hex-edytor, np. XVI32. W podanych miejscach (offsetach, na podanej wyżej stronie podane są w syst. dziesiętnym) zaczynają ciągi 15 bajtów (w syst. szesnastkowym) - każdy z nich oznacza konkretny parametr - atak, obrona, szybkość i inne. Musisz przestawić odpowiednią wartość (w przypadku szybkości będzie to jedenasta).
A ja mam takie małe pytanko, skąd wiesz, że szybkość to akurat 11?
Czy jeśli poruszając się z prędkością dźwięku osiągniesz pułap prędkości światła dwukrotnie załamując tym czasoprzestrzeń, to czy będzie miał dwa pierwiastki z trzech ziemniaków więcej niż suma sedesów w domu Billa Gates'a?
Osz ty...przecie to pozwala (prawdopodobnie) na przerabianie statystyk każdej jednostki! GITES!
Czy jeśli poruszając się z prędkością dźwięku osiągniesz pułap prędkości światła dwukrotnie załamując tym czasoprzestrzeń, to czy będzie miał dwa pierwiastki z trzech ziemniaków więcej niż suma sedesów w domu Billa Gates'a?
Jeśli zmienię pierwsze dwa zera, to zmienię wytrzymałość (jak mocno jedno trafienie działa)
Jeśli zmienię trzecie, to zmienię atak, a piąte, to atak dodatkowy (przeciwkonnych)
Jeśli zmienię dziewiąty, to zmienię obronę.
Jeśli zmienię jedenasty to prędkość
Jeśli zmienię 15 to zmienię odległość widzenia?