Brak ataków i nagła przegrana pomimo instalacji patcha (w.)

Masz problem z grą? Napisz o tym, postaramy się go rozwiązać! (Nie dotyczy problemów z rozgrywką!)

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Xylon
Użytkownik Forum

Brak ataków i nagła przegrana pomimo instalacji pa

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Xylon »

Zainstalowałem patcha, gra się już nie wyłącza.
Ale problem jest taki, że gram w kampanii TPR już 3 misje 2h i ani razu mnie wróg nie zaatakował.
Jeżeli to jakiś błąd proszę o link z programem do pobrania, aby mu zapobiec.
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kuba11100 »

W 3 misji TPR wróg nie atakuje - to jest zamierzone.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Xylon
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Mam patcha. Misja 3,4 ponoć błędna. Moje pytanie, jaki błąd ? Otóż w 3 misji kampania TPR zacząłem burzyć wszystkie budynki wroga, po chwili misja niewypełniona i palące się drzewa (klęska). Misja 4 - zburzyłem spichlerz od zielonych i znowu to samo. Ponadto w 4 misji wróg nie atakuje. O co biega ? Proszę o kilka słów.
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

"Patcha" - ważne, którego - tylko SR3 naprawia ataki, a w misji 3 TPR ich brak jest zamierzony.

Takie są cele - wiadomość na początku misji 3 TPR mówi, że do zwycięstwa wystarczy rozbicie armii, a odprawa misji 4 TPR - "zniszczyć wyłącznie budynki militarne" (+ wojsko). Skoro Twoim celem nie jest zniszczenie wiochy - tak ma być.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Xylon
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

4 misja TPR, 3h gry i nikt ani ataku. Gra się już nie wyłącza to chyba sr2 działa. Co do dl.drwa. (nigdy nie pamiętam nazwy) aby działało na vista/7. Gdzie mam wypakować te pliki ? W tamtym temacie pokazałem ss`y. Krok po kroku jeśli można prosić...
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Właśnie, SR2 nie naprawia ataków, więc normalne, że nie działają.

ddraw.dll (od DirectDraw bodajże) musisz wypakować do katalogu z grą, tam gdzie plik .exe - standardowo, jak i w Twoim przypadku jest to C:\Program Files\Km TPR\
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Xylon
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Dzięki Ci kuba za pomoc, błąd był taki (sam wpadłem) że nie chciało mi na dysku C rozpakować. ddraw.dll okazał się świetny.
Zaraz zainstaluje sr_polish - patch ale chciałbym jeszcze naprawić (...), żeby mnie wróg atakował. Proszę wskazówki. Krok po kroku :)

edit@ Zainstalowałem tego sr3 beta 7 (co dałeś link). Teraz tylko się modlić, żeby wrogowie atakowali. Pogram to zobaczymy.
Jeszcze raz dzięki.
Odpowiedz