Patch Service Release 3 w drodze!

Wszystko o szeroko pojętej działalności Fanów gry: mapy, programy, tłumaczenia...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz

Jakie masz nadzieje wobec SR3?

Ogromne, dobrze, że ktoś wziął te sprawy w swoje ręce
77
59%
Duże, mam cichą nadzieję na małą rewolucję
30
23%
Jest mi to obojętne
17
13%
Małe, ciężko będzie pobić to, co dokonał Barbarian
2
2%
Żadne, to będzie niewypał
5
4%

Liczba głosów: 131

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kuba11100 »

Nie nie, nic nowego na razie nie będzie wydane :D

Testował już ktoś misję 9 TSK z najnowszej bety? IMHO jest teraz przesadzona, bo nie dość, że wróg zaczyna z silniejszym wojskiem, to zmienione zostały ataki - pierwszy zaczyna się już w 11 minucie, składa się łącznie z 3 oddziałów piechurów z mieczem i 2 ciężkiej jazdy, do tego z dwóch stron (!). Dla mnie pokonanie ich jest praktycznie niemożliwe, jako że trudno w tym czasie wybudować wieżę obronną w dobrym miejscu, żeby chociaż odrobinę sobie pomóc. Nie wiem jak dla Was, dlatego pytam się o zdanie - jaką zmianę byście zaproponowali.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
Mateos
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Mateos »

Ja z tą misją nie miałem większych problemów, z lewej strony postawiłem 2 spichlerze jako plac budowy (dzięki temu walka nie jest na otwartym terenie tylko są małe przesmyki), zaraz za tym oddział barbarzyńców w jednym szeregu a z tyłu łuczników. Resztę postawiłem z prawej strony góry.
Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Gogoud »

Na razie zaczynam, początek misji naprawdę ZA trudny. Postawiłem trzy wieże nad spichrzem i po piątej próbie przeżyło mi 4 barbarzyńców i kusznicy. Nie wiem, co się będzie działo dalej, jutro popatrzę.
powerte pisze:Ja z tą misją nie miałem większych problemów, z lewej strony postawiłem 2 spichlerze jako plac budowy (dzięki temu walka nie jest na otwartym terenie tylko są małe przesmyki), zaraz za tym oddział barbarzyńców w jednym szeregu a z tyłu łuczników. Resztę postawiłem z prawej strony góry.
A idź mi z taką metodą! Przecież to zwykłe oszustwo, a misję powinno się dać przejść bez takich manewrów.

_____

EDIT:
_____

Dobra, przeszedłem. Potem było spoko, wróg ładnie, regularnie, z obu stron atakował, ja powolutku rozbudowywałem miasteczko, nie atakując go.

Po pewnym czasie przyszła do mnie wiadomość, że ogromne siły wroga ruszają do ataku na moją bazę. Było to dość śmieszne, bo atak ten niczym nie różnił się od ataków poprzedzających go. Wiadomość była więc zbędna. No, chyba, że wrogów atakujących miało być więcej. Ale nie było.

W końcu wybrałem się 10 pikinierami i 20 kusznikami na krucjatę i rozgromiłem wroga. 848 pokonanych jednostek. Bardzo przyjemnie się grało.
Poprawić proponuję początek misji (ten atak niemożliwy) i zrobić coś z tą wiadomością.
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: robi29 »

Tak, przypominam sobie ile czasu się męczyłem z tą 9 TSK. Nie wiem ile było podejść (około 20) i wreszcie się udało. Zrobiłem szybko jakieś wieże, blokowałem wroga placami budowy, to przyniosło oczekiwany skutek. Jak na misję 9, jest trochę za dużo tego wojska. Reszta jak dla mnie ok. Na razie doszedłem do 11, ale dzisiaj zaczynam 12.

Trzymam za nich kciuki i liczę, że uda im się powiększyć limit istot żywych znajdujących się na mapie.
GrzechuxD
Użytkownik Forum

SR3

Odpowiedz z cytatem

Post autor: GrzechuxD »

Wiadomo już kiedy pojawi się SR3 ?
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Nie ma pośpiechu z wydaniem wersji finalnej - mimo że większość zaplanowanych rzeczy już zrobiono i powinny działać dobrze, zawsze może coś się wysypać.

Prawdopodobnie poza misją 9 TSK, drewnianą tarczą i kilkoma drobnostkami nowych zmian i tak nie będzie, a że między ostatnimi wydaniami bety była roczna przerwa, nie czekałbym na nowe wersje - lepiej już ściągnąć betę (7).
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
kamtpr
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kamtpr »

Czy najnowszą betą jest ta podana na 1 stronie w temacie ? Czy może nie zostało zaktualizowane i ktoś podał na innej stronie ?
GrzechuxD
Użytkownik Forum

SR3

Odpowiedz z cytatem

Post autor: GrzechuxD »

Najbardziej zależy mi na tym żeby SR3 naprawiał błąd w grze przez Lan (w TPR).
Czy Beta 7 naprawia ten błąd??
Awatar użytkownika
kamtpr
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kamtpr »

GrzechuxD nałożyłeś już na tę grę najnowszą betę ?
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

@GrzechuxD: żaden patch nie naprawia tego buga, trzeba grać przez sieć w TSK.
@kamtpr: Tak, link z pierwszej strony jest do najnowszej bety.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Odpowiedz