Nie wiem... Chyba niekrzysiek000 pisze:Joker, masz coś z tym wspólnego?
[zobacz screeny] SZOK!!! KAM pierwotna wersja ALFA!
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
-
kuba11100
- Administrator Forum

- Kontakt:
Nie doda się ikony nowego budynku do menu budowy, ale można zastąpić istniejący (dowód: http://kuba11100.c0.pl/kam/screenshots/shot000.gif - spiszcie kolejno kody budynków z edytora i wyszukajcie ich (oczywiście w postaci szesnastkowej) w głównej binarce). Inna sprawa że każdy budynek musi mieć dodatkowe "kolorowe kreski" wyznaczające kolejność nakładania grafik przy budowie, których brak w tych porzuconych. Budynki niedostępne w menu są wtedy lepszym wyjściem 
@Methyl: w TSK zdaje się jest miejsce na jedną postać (drwal "jednofunkcyjny", zastąpiony rybakiem w TPR).
W poprzedniej wyliczance zapomniałem wspomnieć o ogniu - jego typ i pozycje też muszą być zakodowane, dziwny by był budynek, który nagle, bez płomieni przeobraża się w kilka rozrzuconych desek
@Methyl: w TSK zdaje się jest miejsce na jedną postać (drwal "jednofunkcyjny", zastąpiony rybakiem w TPR).
W poprzedniej wyliczance zapomniałem wspomnieć o ogniu - jego typ i pozycje też muszą być zakodowane, dziwny by był budynek, który nagle, bez płomieni przeobraża się w kilka rozrzuconych desek
Ja proponuję- na próbę bawet 2 chatkę drwala, która będzie różnić się wyglądem, ale będzie istnieć wraz z oryginalną- bo przede wszystkim trzeba się dowiedzieć, czy to w ogóle zadziała... Problem w tym, że bez dodania nowej ikonki, będzie się to mijało z celem. Podmienić statystyki i wygląd budynku dało się już wcześniej...
Jasne że da się zastąpić istniejący. Jeżeli chodzi o grafiki to oczywiście także trzeba będzie je dodać, znam na to sposób.kuba11100 pisze:Nie doda się ikony nowego budynku do menu budowy, ale można zastąpić istniejący (dowód: http://kuba11100.c0.pl/kam/screenshots/shot000.gif - spiszcie kolejno kody budynków z edytora i wyszukajcie ich (oczywiście w postaci szesnastkowej) w głównej binarce). Inna sprawa że każdy budynek musi mieć dodatkowe "kolorowe kreski" wyznaczające kolejność nakładania grafik przy budowie, których brak w tych porzuconych. Budynki niedostępne w menu są wtedy lepszym wyjściem
BTW. Czemu nikt nie dodał newsa o upadlości TopWare? http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=52316
Odkodowanie houses.dat: [+++++++++-] 90%
No... właściwie to myślałem o 2 chatce drwala, która istnieje wraz z oryginalną i nie ma żadnych innych funkcji... Ale to dobry pomysł. Trzeba tylko rozdzielić funkcję tej oryginalnej (żeby jeden drwal nie sadził tylko drzew, a 2 sadził i ścinał). Ale fajnie by było dodać choć jedną ikonkę, żeby nic nie usuwać...Joker pisze:Chatkę drwala 2 Tzn. leśniczówkę... Drwal który będzie sadził drzewa tylko...
A staremu drwalowi zmienimy by tylko ścinał drzewa...
<Chyba będzie trzeba mieć 2 inne jednostki, czyż nie?>
Jak 1 ma sadzić i ścinać? A 2 tylko ścinać? To bez sensu... Już mamy takiego... Ten drugi nie będzie w tedy w ogóle używany...
Potrzeba 1 do ścinania z toporem. A drugiego do sadzenia... W tedy ma sens... Drzewka które nam czasem przeszkadzają... Będą wycięte... A posadzimy sobie tam gdzie chcemy...
Potrzeba 1 do ścinania z toporem. A drugiego do sadzenia... W tedy ma sens... Drzewka które nam czasem przeszkadzają... Będą wycięte... A posadzimy sobie tam gdzie chcemy...