Patch Service Release 3 w drodze!

Wszystko o szeroko pojętej działalności Fanów gry: mapy, programy, tłumaczenia...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz

Jakie masz nadzieje wobec SR3?

Ogromne, dobrze, że ktoś wziął te sprawy w swoje ręce
77
59%
Duże, mam cichą nadzieję na małą rewolucję
30
23%
Jest mi to obojętne
17
13%
Małe, ciężko będzie pobić to, co dokonał Barbarian
2
2%
Żadne, to będzie niewypał
5
4%

Liczba głosów: 131

kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kuba11100 »

Zapomniałem przypomnieć przy wydaniu polskiej wersji, żeby nie instalować bety 7 na żadną z poprzednich, tylko na SR2 lub wcześniejsze.

W związku z tym mam kolejną prośbę - czy mógłbyś przeinstalować grę i wgrać SR3b7 w zalecany sposób i sprawdzić, czy błąd z niemymi kusznikami występuje?
Tylko zapisy sobie skopiuj.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: robi29 »

Zrobiłem reinstall, moja wersja na płytce to 1,53 REL, chyba najpopularniejsza? Zainstalowałem od razu B7 i kusznicy gadają (folder Crossbow, bez "man"). Wielkie dzięki. Sprawdzę jeszcze czy inne bugi występują, ale nie dziś.
Awatar użytkownika
krzychu26
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: krzychu26 »

Widać już tego patcha na horyzoncie czy wciąż pozostaje nam czekać? ;)
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Mixxer5
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Mixxer5 »

Patch już jest (wprawdzie dopiero beta7). Wystarczy pobrać i zainstalować :)
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Mam buga w piątek misji TSK. On zawsze się zdarzał, nawet nie w tej misji, nawet nie w tym patchu. Chodzi o to, że hutnik poszedł sobie zjeść chlebek i kiełbaskę do gospody, jak wyszedł nie skierował się do swojego budynku, lecz stał nadal przed gospodą i nic. Produkcja złota wstrzymana, pozostaje mi wyburzyć budynek i na nowo go postawić, to nie problem, ale czy w miarę możliwości można go zlikwidować?
W razie czego daję również SAVE.
kuba11100
Administrator Forum 
Administrator Forum 
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: kuba11100 »

Spokojnie, wszyscy wiedzą, o co chodzi, to dość częsty błąd. Gdyby dał się łatwo naprawić, pewnie by go już nie było ;), ale niestety jest inaczej.
Pozdrawiam,
kuba11100

Strefa KaMMirror misji
Awatar użytkownika
PinCheR
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: PinCheR »

Znam ten bug, ale kiedyś z tego co pamiętam (a pamięć mam dobrą [po babci :)]) w ósmej misji TSK (bez TPR) miałem głodówkę (za pierwszym razem bardzo często się zdarzała i hutnik kilka razy wychodząc nie znalazł żarcia w gospodzie. Po jakimś czasie patrzę na mennicę (złota w spichrzu nie było), a hutnik ma pełno rudy złota i węgla i żadnych skrzyń. Patrzę, że mennica jest pusta, bo przez okno nie wystaje ten "koł" (ze dwie minuty patrzyłem), więc szukam po drodze do gospody kolesia i nie ma. Zdziwiłem się i tak z piętnaście minut grałem jeszcze, bo sobie pomyślałem, że to pewnie jakiś bug (wtedy nie znałem tego słowa, ale czasami różne rzeczy się działy), ale nic z tego. Postanowiłem zburzyć mennicę. Co się okazało? Hutnik schował się w mennicy w taki sposób, że go nie było widać, a jak zburzyłem to widziałem tylko jak zdychał i słyszałem charakterystyczne "dziab". Odgłos jaki wydaje umierający hutnik :). Piszę całkiem serio, ale ten bug widziałem jeden, jedyny raz.
KAMPANIA:
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Michailoff »

Mi się bug ze strajkującymi poddanymi często zdarza w misjach pojedynczych, gdzie moja osada jest, delikatnie mówiąc, dość spora. Natomiast w kampanii go nie zauważyłem nigdy - może to dlatego, że moja osada nigdy nie jest większa, niż... 15 budynków. ;P Natomiast co do głodówek... Z reguły poddany wychodzi i wchodzi do budynku. Gdy jest na "zero" - umiera. Więc dziwnym jest, że się zabunkrował i czekał tam "a mortus defecati"...
Crimson (king) Michailoff
Awatar użytkownika
PinCheR
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: PinCheR »

Tak. Sry za spam, ale zapomniałem dopisać, że oczywiście po wszystkim musiałem zacząć grać od nowa, bo zabrakło złota i nie wyszkoliłbym drugiego hutnika.
KAMPANIA:
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Chyba się pochlastam... :||: Przechodzę już ósmą misję TSK po raz dziesiąty i nigdy nie mogę wygrać tej pierwszej bitwy, która następuje po ośmiu minutach. Zbudowałem wieże, czytałem poradnik, robiłem swoje taktyki, nic nie pomogło! Ten patch trochę przesadził z trudnością tejże misji, no chyba, że Wy nie macie problemów, tylko ja jestem taki noob.
Odpowiedz