Wróg chodzi rzędem, gdy atakuje ...

Szukasz kodu? Znasz praktyczne, przydatne sztuczki lub ich szukasz? A może opracowałeś interesującą taktykę? Zajrzyj tu!

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
Karol
Użytkownik Forum

Wróg chodzi rzędem, gdy atakuje ...

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Karol »

Zastanawialiście się, dlaczego wróg takim sposobem atakuje ? :)
Według mnie to zły pomysł, bo jeśli idą w rzędzie na Ciebie to łatwo zabić. Podstawiamy oddział strzelców i oni robią swoje osłabiając wroga. To dla nas ulga, jeśli chodzi o ataki przeciwnika, ale to komputer to się nie dziwię :)

Złączyłem - na drugi raz nie pisz kilku postów pod rząd, tylko zmień ostatni.
//kuba11100
Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Joker »

Chodzi rzędem bo tam gdzie ma atakować chce dotrzeć jak najszybszą drogą, każdy żołnierz idzie tą drogą... Czyli jedynym sposobem jest marsz w tak zwanym wężyku :|
Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Gogoud »

Dlatego obrona miasta w KaMie jest łatwiutka, przynajmniej w oryginalnych misjach twórców.
Są jednak takie misje, gdzie widok wroga atakującego rządkiem czy nie, wprawia nas w lęk. A jeśli atakuje z kilku stron... brrr...
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube
Awatar użytkownika
Karol
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Jak z kilku stron i masz mało wojska to się można bać.
A tak przy okazji jeśli chodzi o te wężyki, czyli jak wróg idzie na atak najszybszą drogą są na to sposoby. Zauważyłem, że strzelcy nie trafią nigdy pierwszego w rzędzie, ale drugi od razu zginie.
Żadna jednostka w grze nie przeżyłaby, :) ( wiem ,bo sprawdzałem )
Idący barbarzyńca dostał jedną strzałą od kusznika, a potem z rzędu trzy i zginął :)
Awatar użytkownika
Toczek
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Toczek »

Karol pisze:Zauważyłem, że strzelcy nie trafią nigdy pierwszego w rzędzie, ale drugi od razu zginie.
No właśnie to jest jedna z bardziej irytujących rzeczy w grze. Generalnie chyba lepiej, jeśli wróg idzie wężykiem, bo wtedy musisz stać przy tych łucznikach/kusznikach i co chwila naciskać "stop", żeby na nowo przycelowali (a raczej przyzezowali, bo ten drugi obrywa nie dlatego, że tak miało być, tylko dlatego że nie oberwał pierwszy). A jak idą chmarą, to zanim rozbiją się o Twoje oddziały oberwie więcej niż jeden.

Niech poprawią więcej takich bugów w nowym K&M, to może z powrotem przekonam się do tej gry...

EDIT: Że już nie wspomnę o wieżach, które potrafią po próżnicy powyrzucać wszystkie kamienie na jednego żołnierza i jak się do nich dojdzie są puste i gotowe do rozwalenia...
http://farmersi.pl - polecam wszystkim, którzy cenią sobie wymagającą myślenia rozgrywkę na poziomie.
Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Joker »

To to samo co z walką... Jak np. Piechur z mieczem bije łucznika. To potrafi go bić nawet 10 sek. (Czasem w miejscu) a jak będziemy uciekać łucznikiem i trafi to dźgnie mu headshota. (Krytyka. No zabije go! :usmiech: )
Ostatnio zmieniony 28 sty 2010, 18:07 przez Joker, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
DeBe
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: DeBe »

Joker pisze: dźgnie mu heat-shota. (Krytyka. No zabije go! :usmiech: )
Raczej "Headshot"...
No dlatego ta gra jest tak realistyczna (podejrzewam, że wbrew założeniom twórców). Jak to w prawdziwym życiu - jak człowiek sprytny to i umknie przed strzała, tudzież dziesięcioma machnięciami miecza. Każdy żołnierz ma własną osobowość itd. Widocznie twórcy stworzyli bardzo dobrą SI. :lol:
Awatar użytkownika
Karol
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

To jest bardzo ciekawe, jeśli on strzela to go bardzo trudno zabić :) A wytrzymałość zauważyłem też ma na to wpływ. Ciężka Jazda w plecy uderzała Kusznika w pełnego energię. Dopiero za czwartym razem go zabiła :) Jak się moi żołnierze leją, to albo wygrają lub skonają w boju :)
Awatar użytkownika
Narya
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Narya »

W misji 14 TSK książę (czyli ten czarny) atakuje z dwóch stron (z północy oraz z południa), a przy okazji jeszcze trza bronić wioskę przed generałem (ten zielony). Wtedy marsze "wężykiem, wężykiem" dają popalić. Zawsze miałem lekkie problemy na początku (walka na kilku frontach bez większej armii jest męcząca), ale w końcu wymyśliłem genialną strategię na tę misję. masowa ilość żołdaków (jak paczka cukru przeciwko jabłku - kto wygra? - cukier). :D
Odpowiedz