Jestem świeżo po przejściu Twojej kampanii. Oto moja krótka recenzja:
Jeżeli chodzi o mapy – bardzo ciekawe i dopracowane w każdym szczególe (najbardziej zadziwia mnie fakt, że fałdowałeś teren nawet w tym miejscu, w którym gracz nigdy go nie zobaczy – nawet twórcy KAM tego nie robili, czego przykładem jest zostawiona woda w 7 misji KAM TSK). Choć ja na to nie zwracam uwagi (ale wiem, że wy to bardzo cenicie) faktycznie dużo na mapach… jak wy to nazywacie: „kwiatków-sratków” co bardzo urozmaica mapy. Zauważyłem Twój charakterystyczny styl map. Podoba mi się te niekonwencjonalne ułożenie murów i wiosk, choć nie ukrywam, że z czasem stawało się to irytujące i absorbujące, gdyż na mapie był jeden wielki chaos, co odbierało mi przyjemność gry, ale to mały detal.
Fabuła: Jest bardzo dobra, choć początek przypomina KAM TPR i TSK a to już było. Ogólnie przemyślałeś wszystko nawet wiadomości. W swej wędrówce przemieszczamy się tu i tam, by potem znowu powrócić na miejsca, które nam zabrano lub które zdobywamy. To sprawia, że fabuła staje się monotonna (w każdej misji byłem na 100% pewien, że tak jak poprzednio na początku usłyszę burzący się budynek a lada moment wiadomość oczywiście z niczym innym jak informacją, że jakiś wróg toczy się na mnie z tej czy tamtej…). To nie jest za wielki minus, bo wpływa na akcję pozytywnie, ale misje stają się monotonne i popadasz w schematy. Jedyna misja, którą oceniam za bardzo wyjątkową to bodajże 8, gdzie trzeba było obronić pomocników – uwielbiam takie nieoczekiwane misje. Czegoś takiego jeszcze nie było. Natomiast bardzo zawiodłem się na ostatniej misji – gdyby nie Twoje charakterystyczne skały pomyślałbym, że robiła ją całkiem inna osoba.

Nie wiem czy to obiektywna ocena ostatniej misji… może po prostu z przyzwyczajenia do misji graczy przyzwyczaiłem się, że ostatnia misja ma wroga w potężnej twierdzy a tu nagle bronimy ostatniej wioski barbarzyńców. Nie mniej jednak ogólnie kampania jest udana, misje ciekawe, ładne i dopracowane mapy.
Moja ocena: 8/10
P.S.
Mam zainstalowanego surowego KAMa bez patchów i dodatków - a mimo to, Twój text LIB działa poprawnie (oprócz chyba jednej wiadomości w misji 13).