Moje propozycje:
Tancerz Miecza(Bez zbroi z 2 mieczami)ale pewnie i tak to odrzucicie bo nie pasuje do gry.
Łucznik na koniu
Mnich,Kapłan(uzdrawia ludzi,przeciąganie na swoją strone,)
Szpieg(Kamuflaż posród wroga)
Włócznik(żuca włócznią)
Przede wszystkim dziwne jest dla mnie, że w Knights and Merchants nie ma tytułowych kupców, trzeba by to koniecznie poprawić. Poza tym myślę, że bardzo ciekawie mogłoby wyglądać gdyby dodać do gry konkretne postacie tak jak np. w Warcraft 3. Uważam że taki drobny element rpg bardzo ubarwia grę. Można by również stworzyć nowy budynek "szkoła oficerska" gdzie można by szkolić dowódców oddziałów, którzy wpływali by na zdolności wojsk na polu bitwy. Koniecznie należałoby również dopracować inteligencje komputerowych sojuszników która obecnie jest na fatalnym poziomie;)
Przydałaby się specjalna jednostka np "szabrownik", byłby to jakiś chłopek z wozem który wpadałby do zdobytego przez nas miasta i i wywoził wszystkie surowce i towary które zdoła znaleźć i przewoził je oczywiście do naszego spichlerza. Uważam że dotychczasowe rozwiązanie polegające na paleniu do gołej ziemi miast wroga bez wcześniejszego ich ograbienia jest wyjątkowym marnotrawstwem