[nowe misje] Gogoud

Tutaj pobierzesz misje stworzone przez innych Fanów gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
Kanclerz
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kanclerz »

hmmm ciekawa fabuła. Zagram w tą kampanię i napiszę o błędach.
Pozdrawiam kanclerz
Lubię k&m i zagram we wszystkie wasze kampanie. :D
Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Gogoud »

Kilka informacji z ostatniej chwili.
Otóż skończyłem misję 12. Będzie ona wstawiona między obecne misje 9 a 10, więc misje 10 i 11 przesuną się o jedno miejsce do przodu, a najnowsza misja 12 będzie istniała na liście pod numerem 10. Jej nazwa to "Powrót". Misja pojawi się już niebawem, a to z kilku powodów, o których właśnie piszę.

12 na 16 misji to niezły wynik. Z dniem 1 września moje prace znacznie zwolnią, dlatego postanowiłem popoprawiać misje od pierwszej do najnowszej.

Ostateczne wersje misji od 1 do 3 są już gotowe do pobrania. Kolejne będę dodawał trójkami, a będą o tym świadczyć nowe screeny z dopiskami "by @rTeq" na minimapkach, jakieś dopiski w temacie oraz informacje na ShoutBox'ie.

Oto niektóre zmiany:
Misja 1:
-praktycznie wszystkie ciężkozbrojne jednostki wroga zostały zmienione na lekkozbrojne. Będzie więc łatwiej, znacznie łatwiej;
-poprawiona mapa;
-poprawione zwierzęta;
-poprawione skrypty ataków.
I dużo więcej.
Misja 2:
-zamiast 40 desek na początku mamy ich 50;
-dodanych zostało 20 worków węgla do spichrza. Umożliwi to szybie wytapianie złota, bez konieczności budowania kopalni węgla;
-poprawiona mapa. Najważniejsza zmiana - dodałem jedną górkę złota więcej, będzie można wyprodukować więcej kufrów złota, a co za tym idzie, nająć więcej najemników.
I to chyba tyle, co do misji 2.
Misja 3:
-poprawiona mapa;
-skrypt nie ruszany, poza poprawieniem zwierząt.

We wszystkich trzech misjach poprawiłem odprawy, warunki wygranej, przegranej oraz nadchodzące wiadomości.

Od teraz, aby wygrać misje, wystarczy zniszczyć wszystkim wrogom ważne budynki i wojsko. Może być inaczej, ale będzie to zaznaczone w odprawie przed misją. Zmieniłem to dlatego, iż w większości misji twórców właśnie ważne budynki trzeba zniszczyć. Podobnie jest w kampaniach Dark Lorda, oraz Kamyka i Ducha.

EDIT:

Ostateczne misje 4-6 gotowe i możliwe do pobrania.

Zmiany:
Misja4:
-poprawiona mapa (wzgórza, rzeki, obiekty itd.);
- warowni znajduje się mnóstwo wyposażenia (rekruci chodzą do niej pojedynczo - bug - ale jest to wytłumaczone w fabule). Dzięki temu silna armia przybywa dość powoli, a misję można ukończyć bez błędu ratuszowego jeśli mądrze atakuje się wroga. W przypadku wyczerpania dóbr w warowni i tak można rekrutować ratuszowych (z nimi również da się przejść misję);
-wielu ciężkozbrojnych rycerzy wroga zamieniłem na lekkozbrojnych - będzie trochę łatwiej, a misja była za trudna;
-ilość początkowej piechoty zredukowana, ale dysponujemy na początku dodatkową 9 łuczników;
I wiele więcej.

Misja5:
-poprawiona mapa (to co wyżej i inne);
-poprawiony skrypt (niewiele, poprawiłem głównie zachowanie cywili i to, że w warowni możemy stworzyć więcej woja - ale pożytek z niego marny).

Misja6:
-poprawiona mapa (i znów to, co wyżej);
-dodana 1 wieża dla naszego miasta - a wież w tej misji nie można budować;
-w warowni jest teraz mniej zbrój (konsekwencją mniej kuszników) ale więcej wyposażenia lekkozbrojnego (konsekwencją więcej lancerzy i łuczników);
-poprawione zachowania wroga i sojusznika;
-i wiele więcej.

No i oczywiście zmienione wiadomości podczas misji, cele misji, warunki przegranej.

EDIT2:

Kolejne wersje ostateczne, tym razem misji 7-9 gotowe do pobrania.

Zmiany:
Misja7:
-poprawiona mapa (niewiele, bo nie było za bardzo co poprawiać - trochę góry, trzciny, no i coś tam jeszcze);
-sojusznik ma dodatkowych 4 pikinierów - są to wartownicy, którzy w misji 4 strzegli mostów;
zmieniony limit pomocników u niektórych wrogów;
-i coś tam jeszcze, nie pamiętam dokładnie.

Misja8:
-poprawiona mapa - ale tylko odrobinę, głównie góry;
-wróg ma troszkę mniej armii.

Misja9:
-więcej złóż żelaza i złota - więcej machin i pieniążków;
-zmienione złoża węgla;
-zmieniona liczba pomocników u jednego z wrogów;
-coś tam więcej mamy w spichrzu.

Wiem, że powtórzę, ale: "oczywiście zmienione wiadomości podczas misji, cele misji, warunki przegranej".

Dodane screeny do NOWEJ misji 10.

EDIT3:

Dodana NOWA misja 10.

EDIT4:
Wersje ostateczne misji 11 i 12 gotowe do pobrania.
Poprawionych zostało mało rzeczy, głównie zwierzęta i pozycje obronne wroga. Wcześniej nie zauważyłem problemów z tymi misjami, więc nic więcej nie poprawiałem.

Misja 14 jest gotowa w 95%, ale misja 13 nie jest nawet zaczęta. Jakoś nie mam pomysłu na mapę... No, ale kampanię skończę.

Miłej gry :wink:
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube
Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Joker »

Grałem w kolejną misje. hmm Dobra. Bo trudna. Wróg atakuje regularnie.
I trudno go zniszczyć.
Mapa bez błędna. :szczerzy: Rób dalsze misje bo fajne są. A mam nadzieje , że misja 15 będzie taka fajna i trudna , że przejdę ją w rok :szczerzy: Aha grałem jeszcze w taktyczną. Najnowszą. Trudna i nie przeszedłem jej. Wojska nie musisz zmieniać liczy się tu taktyka. :usmiech:
Aha jakby się ktoś dopytywał @rTeqa to on nie wydał jeszcze tej misji taktycznej.
Ja testowałem ją poprosił mnie. Zawsze prawię testuję jego misje.
A on moje :szczerzy:
Awatar użytkownika
Kanclerz
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Fajna misja i trudna. Twoja kampania @rtequ jest rewelacyjna! :D mapy masz dopracowane w 100% Gratki! :)
Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Dzięki za komentarz Kanclerzu. Fajnie by było, gdybyś jeszcze powiedział, o której misji mówisz :wink: i powytykał błędy. Byłbym wdzięczny :D.

Nowe wieści:

W pierwszym poście dodałem trochę informacji na temat misji 13-16.

Misja 14 dodana, to ją wysłałem na konkurs Lewina.
Screeny z misji 14 i 15 dodane.

Jak zwykle czekam na komentarze.

Cóż, kampania powoli zmierza ku końcowi...
Link do kampanii
Trailer na YouTube
Awatar użytkownika
Kanclerz
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Chodzi mi o misję 12 Królewska siła. Jest strasznie fajna. I zarazem trudna. :D Ale szkoda , że nie robisz misji poklei. Bo troszkę się gubię. :usmiech:
Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Uwielbiam 12. Moja ulubiona, i chyba najlepsza, jaką zrobiłem.
Ale nie najtrudniejsza. Zagrasz w 15, to zobaczysz :D.

A co do nierobienia misji po kolei, to po prostu nie miałem pomysłu na misję 13. Teraz już jest w produkcji.
A poza tym, wszystko jest w miarę ładnie poukładane w pierwszym poście, nie?

Grałeś w niektóre z moich misji, prawda?
Widziałeś może jakieś dziwne błędy czy coś w tym rodzaju? Staram się wyeliminować wszystkie, ale może coś uszło mojej uwadze, dlatego pytam
...

EDIT:

Misja 13 dodana! Ruszamy na pomoc barbarzyńcom.
Zapraszam do gry :wink:.

---

Odsiebie.com padł. Nie mam na razie zamiaru ani czasu wrzucać wszystkich misji na serwis inny niż rapidshare.
Jeśli rapid odmawia komuś posłuszeństwa, proszę o kontakt na PW. Wyślę misję w inny sposób.

Misję 15 dodam w następny weekend.
Link do kampanii
Trailer na YouTube
Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

hmmm cóż mogę powiedzieć? Grałem w misję 13.. Nie za bardzo mi się podobała. Raczej bardziej podobała mi się mapa od skryptu (taktyki wroga) .
Ja bym zrobił tak , że 2 miasta atakują barbarzyńców a 1 nas. Barbarzyńcy są za słabi.. Na początku trudno obronić się przed wrogiem z prawej strony..
Ale po za tym to misja fajna.. Szkoda tylko , że szybko trzeba atakować bo barbarzyńcy sobie nie radzą.. Podejrzewam , ze to trwało jakieś 1h i 15 minut jak zniszczyli barbarzyńców.. Poza tym podoba mi się ich wioska.. Podobna do jednej z kampanii TSK... Też na takiej pustyni.. No i to by było na tyle.. :wink:
Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Dzięki Joker, wezmę Twoje porady pod uwagę. Misje będą jeszcze gruntownie przerabiane pod patch SR3 (wróg znosi wszystko do spichrza, więc podejrzewam, że z SR3 w połowie stworzonych przeze mnie miast panuje chaos).
Mogłem zrobić tak, iż jeden z wrogów atakuje na nas, ale to można zrobić w skryptach tylko na jeden sposób (atakuj XY) co wprowadziłoby do misji sporo zamieszania. No, ale jeszcze z tym popróbuję.
Joker pisze:Podejrzewam , ze to trwało jakieś 1h i 15 minut jak zniszczyli barbarzyńców...
Podejrzewasz? Podejrzana sprawa... Podejrzenia mi nic nie mówią.
U mnie barbarzyńcy wytrzymywali półtorej godziny. Po tym czasie wróg wkraczał do miasta i zaczynał rozwalankę.
Czasu jest więc wystarczająco wiele. Wystarczy pokonać jednego wroga i przemknąć się oddziałami do miasta sojusznika. To wystarczy, aby jego miasto wytrzymało.
Joker pisze:Poza tym podoba mi się ich wioska.. Podobna do jednej z kampanii TSK...
Której?
______

Misja 15 dodana! To już przedostatnia misja :wink:. Bardzo trudna, w końcowych statystykach za każdym razem miałem za każdym razem około 3000 pokonanych jednostek wroga, także jest z kim walczyć.

Aha, warsztat wojenny jest zablokowany. Sorry, ale machiny zniszczyłyby większość moich misji. Dlatego dysponujemy możliwością jego budowania tylko w misjach 9 i 10, gdzie nie można budować kuźni, a żelaza jest mało. Na pewno będzie można go budować w misji 16. Jednakże wojsko nie za bardzo się tam przyda...

Gdyby cieśla robił te machiny znacznie dłużej, to jeszcze by przeszło. Ale tak, to 9 takich cudeniek i zamek zdobywamy. Przesada. Ale w ramach rekompensaty po kilka machin pojawia się już na początku w różnych misjach.
Link do kampanii
Trailer na YouTube
Awatar użytkownika
Joker
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

@rTeq pisze: Mogłem zrobić tak, iż jeden z wrogów atakuje na nas, ale to można zrobić w skryptach tylko na jeden sposób (atakuj XY) co wprowadziłoby do misji sporo zamieszania. No, ale jeszcze z tym popróbuję.
Nieprawda! Ja wiem jak to się robi.. hi hi.. Dajesz pozycję startową AI wroga tam gdzie chcesz aby atakował... Spróbuj.. Możesz nawet dać na budynek a zaatakują tylko go i potem budynki pod nim.. :wink:
Odpowiedz