Z tego co wiem, czekamy na kod źródłowy
Poza tym ciągle poprawiane są misje, nawet pojedyncze (bo głupota wroga jest porażająca ). A poza tym to chyba nic.
Szkoda, że ucichł temat o głosach dla najemników z ratusza. Na szczęście dźwięki do katapulty i balisty są skończone i , według mnie, brzmią fajnie.
Niestety, przez dłuższy czas nie słychać nic nowego. Może faktycznie czekają na efekty petycji? Faktem jest to, że bez kodu źródłowego nie sposób jest naprawić większości błędów, a jedynie te prostsze, np. skrypt misji.
Miejmy nadzieję, że kod źródłowy, jeśli go otrzymamy, nie okaże się "zakazanym owocem", przez który KaM odmieni się za bardzo. Bo już sam pomysł modyfikacji do gry mnie przeraża. Ale to tylko moja opinia
doman100: Zobaczymy. Jest kilku znających się na C++, jednak nie wiadomo czy poradzą sobie z kodem.
@rTeq: To ma być patch. Poza tym "ulepszanie" w ten sposób starej gry nie jest dobrym pomysłem (jeśli już, to w remake-ach).
@rTeq pisze:Miejmy nadzieję, że kod źródłowy, jeśli go otrzymamy, nie okaże się "zakazanym owocem", przez który KaM odmieni się za bardzo. Bo już sam pomysł modyfikacji do gry mnie przeraża. Ale to tylko moja opinia
Stary KaM zostanie będą tylko robione patche ulepszające i likwidujące bugi(np:te nieszczęsne zapisywanie stanu gry w sieci żeby działało).
A jeśli kod źródłowy pozwoli dodawać nowe budynki i jednostki to będą robione porostu mody