Bodajże 2x6x2 pni. To są logiczne ciągi, matryce mam zapisane oddzielnie. Co do programu 3D, to odradzam - pliki akceptowane przez KaM będą mogły być tylko rysunkami A raczej konwersję obrazu 3D na gifa czy chociaż bmp będzie wykonac trudno.
A oto wersje "pimped": (łaciate ^^)
Tak aby zapobiec monotonności pni ^^
E:
I prosiłbym kolegów KaMowiczów o pisanie propozycji budynków. Sądze że parę osób spróbowałoby zająć sie stworzeniem proponowanych chałup ^^
(bo na razie podane zostały tylko mur i palisada)
E2:
Dodaje (już w "praniu") projekt "fortecy"/twierdzy" :
Faktycznie program 3d odpadł Ale za to mam nową palisadę Ver3
Mówiliście że poprzednie propozycje są zbyt "płaskie" więc wziąłem drzewo ociosałem z gałęzi i wstawiłem do palisady Nawet cień zrobiłem do tej palisady To raczej koniec moich wystąpień pod tytułem "Palisada"
Xerophoenix Fajnie przeróbki moich palisad porobiłeś A co do Fortecy Bardzo ciekawe Tylko chyba za bardzo te wieże drewniane nie pasują do kamiennej konstrukcji całego obiektu
oO
I to jest cudo! Jeśli mielibyśmy wybierać, to głosowałbym na ta wersję. Naprawdę ciekawie wygląda "w grze".
Co do wież, to można przerobić je na kamienne, choć do drewnianych są wmontowane animacje (wystarczy dodać) no i płomienie będą bardziej realistyczne ^^
Jutro spróbuję dodać bramę "ciężko-murową", kuźnię (ulepszenia) oraz spalarnię drewna. Postaram się również o kamienne wieże do fortecy
Jak bym nie znał KAMa to bym pomyślał że to oryginalny element. Mamy zwycięzce w mini nieoficjalnym konkursie na najlepszą palisadę. Ciężko będzie to przebić
Może kopalnia siarki? Używałoby jej się do płonących pocisków i strzał. Chętnie bym to zrobił w jakims programie graficznym, ale nie za bardzo potrafię .