Propozycje budynków, rozbudowań.

Wszystko o szeroko pojętej działalności Fanów gry: mapy, programy, tłumaczenia...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
Xerophoenix
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Xerophoenix »

Cóż, teraz moja kolej ^^
Oto projekt muru:

(Copyright pierwotnego rysunku dla Maks4444 ;))

Obrazek

Troszkę się mi drzewko ucięło, obrońców przyrody przepraszam :D

Niedługo postaram się dodać mur "kątowy" (45) i "boczny" (90)

Jestem otwarty na ostrą krytykę :D
Awatar użytkownika
maks4444
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: maks4444 »

PinCheR pisze:No i przede wszystkim jeden rządek pni to za mało, najlepiej jakby były przynajmniej ze 3 żądki
Oglądałem zdjęcia są palisady zrobione z jednego rzędu pni :)
Xerophoenix pisze: - jej wysokość oceniam (na rysunku) jakieś 1x2/1x3. Przez to, gdy zechcemy ustawić za nią strzelców, wyda się strasznie "płaska" :(

-wymuszenie wymiarów bramy na Xx3/Xx3, mogą być problemy z ustawieniem jednostek "za bramą" (na polach zajmowanych przez bramę) a następnie jej zamknięcie

-wykonanie palisady "bocznej" (90 lewo/prawo) - jeden pasek pni powodowałby powstanie "dziury" na pozostałej reszcie pól zajmowanych przez palisadę (może po prostu poprzestawiaj pnie "na kratkę" ;))
Z tym że jest to płaskie to się zgodzę :) Musze jeszcze jednak nad Samą Palisadą popracować.
doman100 pisze:Muszę powiedzieć że też mi sie to nie podoba choć jest lepiej. Chodzi o to że jeden pal musi mieć zróżnicowany kolor tak jak widzimy to na drewnie wierzy obronnej. A po za tym chciałbym zobaczyć jak to wygląda z trawą.
Każdy pojedynczy pień ma 6 kolorów jasności. A ze mam 6 wzorów użyłem 36 kolorów :) Problem polega na tym że jak to zmniejszyłem do Normalnej wielkości to nie widać tego tak bardzo :?
Awatar użytkownika
Xerophoenix
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Ja co do kolorów zastrzeżeń nie mam żadnych. Jak mówiłem, pomysł bardzo mi się podoba. Jedyne co bym doradzał, to przerenderowanie palisady na wzór

_x_x_x_x_x_x
X-X-X-X-X-X-X

(taki kratkowy)
To doda mu głębi i pozwoli się dość prosto uwinąć z kątowymi i bocznymi segmentami :)
(-.-)____________>_>_>___________(-.^)
Awatar użytkownika
maks4444
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

_x_x_x_x_x_x ---> Tego za bardzo nie kapuję mam robić odstępy między pniami ??
X-X-X-X-X-X-X ---> Domyślam się ze to jest moje ustawienie :wink:

Jeśli chodzi o Rysownictwo to raczej jestem amator :)

Po za tym twój mur bardzo fajny tylko bym raczej zmniejszył ilość tych małych wież :D
Awatar użytkownika
Greyeeh
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Greyeeh »

Oto moja palisada z każdej ze stron :P

Obrazek

Nie wiem czy widać, trzeba się przyjrzeć.
:mrgreen:
Awatar użytkownika
doman100
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: doman100 »

A teraz coś ode mnie. Wszystko zrobiłem na paincie i wykorzystałem drewno z wierzy obronnej. Zrobiłem też taką imitacje trawy na szybko. I co myślicie??

Obrazek
Westess krutue szaleń
Awatar użytkownika
maks4444
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Greyeeh Wmontuj tą swoją palisadę do otoczenia KaM :) Wtedy się lepiej ją oceni czy pasuje do całej reszty :)

doman100 Widzę że rozpoczął się wyścig "kto zrobi lepszą palisadę" Twoja Palisada też nie pasuje :) ale ciekawy wzorek na niej zrobiłeś :wink:
Awatar użytkownika
doman100
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: doman100 »

No to ja już nie wiem co mam zrobićZobaczymy jak sie wypowiedzą inni użytkownicy :?
Westess krutue szaleń
Awatar użytkownika
Xerophoenix
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Odstępy pomiędzy wieżami zrobić niet trudno ;) wystarczy dodać segment muru.

Doman100, twoja palisada dość orginalna i ciekawy wzór posiada, jednak sądze, iż służyłaby raczej za Totem ^^

Maks4444-ie, Wiem że z iksów raczej wiele wyczytać się nie da, jednak chodziło mi o rozmieszczenie dodatkowych pali ZA i PRZED "ciągiem"/"rzędem" podstawowym, oraz o zmianę wysokości (zróżnicowanie).

Oto remake : (znowu Copyright dla Maks4444 ^^)

Obrazek

To tylko projekt, troszkę zmieniona kolorystyka. Ogółem do poprawy, jednak przedstawia szereg zmian jakie widzałbym w Twojej palisadzie.
(-.-)____________>_>_>___________(-.^)
Awatar użytkownika
maks4444
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Faktycznie ciekawy efekt mam wrażenie ze z lotu ptaka by to wyglądało tak \/\/\/\/\/\/ :) Tylko ze wtedy to nie wiadomo ile palisad wchodzi w jeden kawałek ? :P Właśnie pobieram sobie program do robienia w 3D zobaczę jak tam mi wyjdzie palisada :)
Odpowiedz