Propozycje budynków, rozbudowań.

Wszystko o szeroko pojętej działalności Fanów gry: mapy, programy, tłumaczenia...

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
Xerophoenix
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Xerophoenix »

Oto moje "dziwne cuś". Nie sądze aby komuś się to spodobało, jedynie obróbka kilku budynków. Jednak mam nadzieję, iż jeżeli jakieś propozycje budynków powstałyby, chętnie wraz z Maksem444 spróbowałbym to wykonać.

Obrazek

E:// Kurdę, stara wersja :/ Przepraszam za spichlerz.
Awatar użytkownika
maks4444
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: maks4444 »

Xerophoenix pisze: Jednak mam nadzieję, iż jeżeli jakieś propozycje budynków powstałyby, chętnie wraz z Maksem444 spróbowałbym to wykonać.
Jakby co to Maksem4444 :P Ciekawa Forteca :) tylko murek zbytnio nie wyszedł bo jak na moje oko jest za płaski :cyklop:

Na razie robiłem nowe jednostki nie mam koncepcyj na nowy budynek :?
Awatar użytkownika
Xerophoenix
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Heh, głównym problemem jest właśnie ubogość plików graficznych KaM-a. Próbowałem wyszukać czegoś do stworzenia palisady, ale innego combo jak pnie+ogrodzenie "pod budowę" ja tu nie widzę. Co do muru, fakt, płaski to on jest, jednak istnieje tylko jeden (może to ja innych nie widzę) plik dot. części murku. A że namalować własny "na poziomie" byłoby ciężko, pozostają głównie "rozciągnij/pochyl/obróc" ukochanego MSpainta :D
Awatar użytkownika
maks4444
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Palisada to chyba akurat problem nie jest :)

Obrazek
To tak na szybko zrobiłem w miarę realistycznej są praktycznie równe z najwyższym drzewem co widać na obrazku. Musiał bym jeszcze popracować nad tym i była by fajna Palisada. (pozmieniać kolory zrobić z 6wzorów i już by to ciekawiej wyglądało).
Awatar użytkownika
doman100
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: doman100 »

Wogóle ta palisada mi sie nie podoba. Jak już coś to powinna być ciemniejsza i nie taka idealnie jednokolorowa. Popatrz się na drewno z wierzy obronnej i tam zasięgnij inspiracjii.

PS: Ale tak wogóle to niezłe te przeróby robicie :)
Westess krutue szaleń
Awatar użytkownika
Xerophoenix
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

No właśnie :)
Z palisadą taki sam problem jak z murem - zbyt dwuwymiarowy. Nie wpasowuje się w "klimat graficzny" gry. A nie sądze aby ktoś umiał to namalować odpowiednio, szczególnie że to powinna być animacja (duużo rysunków) :X
Awatar użytkownika
maks4444
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

doman100 No może faktycznie pierwsza palisada mi nie wyszła :)

Teraz prezentuję Palisada Ver2 8-)
Zrobiłem ją z 6 różnych gatunków drzew :P na jedną kratkę przypada 4 pale. Koszt byłby na jedna kratkę wynosił 4 Pnie drzew.

Obrazek

Jeszcze pomyślę nad Bramą Drewnianą :D
Awatar użytkownika
doman100
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: doman100 »

Muszę powiedzieć że też mi sie to nie podoba choć jest lepiej. Chodzi o to że jeden pal musi mieć zróżnicowany kolor tak jak widzimy to na drewnie wierzy obronnej. A po za tym chciałbym zobaczyć jak to wygląda z trawą.
Westess krutue szaleń
Awatar użytkownika
Xerophoenix
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Heh, pomysł na palisadę niezły (może uda się go dopracować ;)), jednak mam kilka zastrzeżeń.

- jej wysokość oceniam (na rysunku) jakieś 1x2/1x3. Przez to, gdy zechcemy ustawić za nią strzelców, wyda się strasznie "płaska" :(

-wymuszenie wymiarów bramy na Xx3/Xx3, mogą być problemy z ustawieniem jednostek "za bramą" (na polach zajmowanych przez bramę) a następnie jej zamknięcie

-wykonanie palisady "bocznej" (90 lewo/prawo) - jeden pasek pni powodowałby powstanie "dziury" na pozostałej reszcie pól zajmowanych przez palisadę (może po prostu poprzestawiaj pnie "na kratkę" ;))

Jednak ogólny projekt naprawdę podoba się mi :D
Awatar użytkownika
PinCheR
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: PinCheR »

No i przede wszystkim jeden rządek pni to za mało, najlepiej jakby były przynajmniej ze 3 żądki
KAMPANIA:
Odpowiedz