PinCheR: Znany błąd (od wersji 1.56 lub 1.58), powodowany przez zbyt dużą ilość jednostek na mapie (cywile, żołnierze, zwierzęta). Na razie nie ma na niego rady.
Kamson: kliknij prawym przyciskiem myszy na link i wybierz opcję "Zapisz element docelowy jako"
znalazłem coś.Otóż właśnie przeszedłem misję 14 kampanii TSK i ku mojemu wielkiemu zdumieniu przeszedłem ją mając do dyspozycji 15 kuszników i 15 mieczników. Trochę mnie to zastanawiało i kiedy wszedłem do osady zielonego odkryłem, że nie ma on szkoły, to samo było u tego drugiego... Jeszcze żeby się upewnić sprawdziłem tą misję w edytorze, no i nie ma tam szkoły. Chyba, że to mi się coś porąbało w tej misji. Nie wiem czy to jest zamierzone (raczej wątpię), więc mógłby ktoś jeszcze to sprawdzić u siebie?
Również znany błąd. Jeśli załadujesz wcześniej wyłączoną grę, gracze AI nie będą się rozbudowywać. Jeśli wybrałeś opcję "Powtórz misję" to rozbudowywali się normalnie, prawda?
Nie ma szkoły w skrypcie, ponieważ wróg sam ją dobudowuje. Jesteś pewny, że kliknąłeś najpierw zakończ, potem powtórz misję, a nie wczytałeś jeszcze raz ten sam zapis? U mnie rozbudowują się normalnie.