[nowe misje] BananowyJasio

Tutaj pobierzesz misje stworzone przez innych Fanów gry.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
BananowyJasio
Użytkownik Forum

[nowe misje] BananowyJasio

Odpowiedz z cytatem

Post autor: BananowyJasio »

Witam.
Jak na razie mój dorobek stanowi jedna misja, która wymaga krytycznej oceny. Prosiłbym o jej przetestowanie i opisanie wrażeń. Co poprawić, co usunąć lub dodać.

Każda krytyka zostanie wzięta pod uwagę, co nie znaczy że do każdej odwołam się na forum lub poprawię coś zgodnie z zaleceniami.
Możecie czepiać się zarówno tego, że mapa jest źle rozplanowana, jak i tego że jakiśtam krzaczek krzywo rośnie. Nie liczcie jednak na to, że każda uwaga zostanie pozytywnie rozpatrzona :P.

Misja 1
do pobrania

ObrazekObrazek
Screen z edytora

Gramy graczem czarnym.

Jak na razie nie planuję robić spójnej kampanii. Może później coś się z tego wykluje, zobaczymy czy znajdę dość czasu i chęci na robienie następnych misji. ;)

EDIT: Misja pierwsza zostanie poprawiona zgodnie z zaleceniami. :) Obecnie dorabiam jeszcze drugą misję, wrzucę wszystko razem na kupę ;)

Pozdrawiam i życzę miłej zabawy. :cyklop:
Ostatnio zmieniony 04 lis 2008, 21:17 przez BananowyJasio, łącznie zmieniany 1 raz.
grayter
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: grayter »

Witaj :) zagrałem i mam dosyć sporo wątpliwości:

1) nie ma chatki rybackiej i leśniczówki (w przypadku leśniczówki nie umieściłeś promienia widoczności)

2) jesteś kolejnym który zrobił pole na wodzie <lol> śmiesznie to wygląda pozatym ok :)

3) przy dobrym rozplanowaniu po 30minutach można pokonać wroga wciągając go w bastion wieżyczek obronnych.

radzę to poprawić =)
Awatar użytkownika
Kamyk
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kamyk »

Ja chciałem z kolei zasugerować aby po wydawaniu następnych misji nie zdradzać całej mapy graczowi. To psuje całą niespodziankę :).
Cavv
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Cavv »

Nie będe ściągał misji i w nią grał, bo po prostu nie mam KaMa :P Ale nawet z dalek widać, że mapa nie jest najlepsza, szczególnie fałdowania, ale to w końcu twoja 1 misja, a jak na 1 raz jest nawet lepiej niż dobrze, tak dalej trzymaj
Awatar użytkownika
BananowyJasio
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: BananowyJasio »

Dla spostrzegawczych, którzy zauważyli, że woda źle płynie informuję, że zostało to już poprawione. :D.
grayter pisze:Witaj :) zagrałem i mam dosyć sporo wątpliwości:

1) nie ma chatki rybackiej i leśniczówki (w przypadku leśniczówki nie umieściłeś promienia widoczności)
No masz, a ja tyle czasu mordowałem się z wyrównywaniem terenu. A tu wystarczyło ustawić promień. :zraniony: Wielkie dzięki za sugestię :D
grayter pisze: 3) przy dobrym rozplanowaniu po 30minutach można pokonać wroga wciągając go w bastion wieżyczek obronnych.

Powinienem wstawić wrogowi warsztat płatnerski i lepiej rozstawić wojsko, czy dodać mu trochę żołnierzy? Prosiłbym o PW :)

@Cvv

Nie wiem, które fałdki konkretnie masz na myśli. Czy wszystkie? Prosiłbym o napisanie PW. Z braku czasu wolałbym raczej dopracować tą jedną misję, a potem zacząć tworzyć następne. 8-)

Wszystkim dziękuję za sugestie i pozdrawiam ;)
Awatar użytkownika
Gogoud
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Gogoud »

Wg. mnie pomysł na mapę jest bardzo dobry. Ale sama mapa mogłaby być lepsza- proponowałbym:
-poprawić trawę- jest identyczna w każdym miejscu, można by ją troszkę zróżnicować
-poprawić fałdowania- zwłaszcza te w prawej górnej części mapy. Przydałoby się, aby były "łagodniejsze";
-poprawić trochę poziom trudności;
- zwiększyć placyk przed spichrzem wroga- zauważyłem, że pomocnicy za bardzo się tam tłoczą.
I to tyle. Jak na pierwszy raz i tak wyszło ci bardzo dobrze :)
KaM TCK - poprowadź rebeliantów ku lepszej przyszłości!
Link do kampanii
Trailer na YouTube
Odpowiedz