Problemy dotyczące tworzenia misji
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
Jak znam życie próbujesz otworzyć plik *.map w edytorze służącego do czegoś innego. Więc tak - napiszę Ci tu mini-poradnik. Więc tak:
1. Zrób mapę w edytorze Kroma (to już masz).
2. Otwórz edytor Lewina i kliknij przycisk "nowy"
3. Wybierz ilość graczy, która będzie brać udział w rozgrywce ("number of teams") oraz w w pasku "map file" kliknij "browse" i wybierz plik z mapą, którą wcześniej zrobiłeś w Kromowym edytorze.
4. Zapisz sobie gdzieś tak zrobiony plik DAT!
5. Do pisania skryptów służy plik *.DAT, który w punkcie 3 niejako wiążesz z plikiem *.MAP.
Mam nadzieję, że teraz już wszystko jasne.
1. Zrób mapę w edytorze Kroma (to już masz).
2. Otwórz edytor Lewina i kliknij przycisk "nowy"
3. Wybierz ilość graczy, która będzie brać udział w rozgrywce ("number of teams") oraz w w pasku "map file" kliknij "browse" i wybierz plik z mapą, którą wcześniej zrobiłeś w Kromowym edytorze.
4. Zapisz sobie gdzieś tak zrobiony plik DAT!
5. Do pisania skryptów służy plik *.DAT, który w punkcie 3 niejako wiążesz z plikiem *.MAP.
Mam nadzieję, że teraz już wszystko jasne.
Stworzyłem mapke na edytorze terenu i przystąpiłem do edytora misji ale tam nie moge stawiać budowli bo gdy klikam script podaje namiary na położenie spichrza klikam by pojawiła się mapa wyskakuje błąd ,,error'' i wszystko się zacina nie moge przejść do budowy wioski a gdy ponownie wracam do script to wyskakuje duża tabela ,,error'' i wszystko co zrobiłem się kasuje ten spichrz i wszystko
CZY KTOŚ WIE O CO CHODZI?
Pozdrawiam
CZY KTOŚ WIE O CO CHODZI?
Pozdrawiam
Twórczy post, nie ma co
Ja się, Koczisie, nigdy z czymś takim nie spotkałem... bo nie stawiam budynków w edytorze Lewina. Bardzo możliwe, że jest tam jakiś bug, gdyż nie jest to jeszcze gotowa wersja programu. Można jednak stawiać budynki w edytorze Kroma. Po prostu umieszczasz to co chcesz na mapie, klikasz export, zapisujesz plik niezakodowany, a później kopiujesz jego zawartość do edytora Lewina. Może ten sposób jest bardziej skomplikowany, ale za to pewny i lepszy - w edytorze misji przecież nie widać też wzniesień terenu
Ja się, Koczisie, nigdy z czymś takim nie spotkałem... bo nie stawiam budynków w edytorze Lewina. Bardzo możliwe, że jest tam jakiś bug, gdyż nie jest to jeszcze gotowa wersja programu. Można jednak stawiać budynki w edytorze Kroma. Po prostu umieszczasz to co chcesz na mapie, klikasz export, zapisujesz plik niezakodowany, a później kopiujesz jego zawartość do edytora Lewina. Może ten sposób jest bardziej skomplikowany, ale za to pewny i lepszy - w edytorze misji przecież nie widać też wzniesień terenu