Zagadki po nitce do kłębka
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
Czyżby Irlandzka harfa? Jeśli tak, to mam już dwa punkty.
To moja pierwsza zagadka, więc mam nadzieję, że oprócz złamanych główek zobaczę rozwiązanie któregoś z Was. Powodzenia!
Odtwórca głównej roli w rock-operowej produkcji wzorowanej na produkcji, która zaczęła się rok po filmowym remake'u filmu, powstałego trzy lata po Londyńskiej premierze show, na której odtwórcą głównej roli był Ian Gillian.
Zedytowano: Nieco postanowiłem rozjaśnić zagadkę, by nie było niejasności. Mam nadzieję, że teraz będzie łatwiej.
To moja pierwsza zagadka, więc mam nadzieję, że oprócz złamanych główek zobaczę rozwiązanie któregoś z Was. Powodzenia!
Odtwórca głównej roli w rock-operowej produkcji wzorowanej na produkcji, która zaczęła się rok po filmowym remake'u filmu, powstałego trzy lata po Londyńskiej premierze show, na której odtwórcą głównej roli był Ian Gillian.
Zedytowano: Nieco postanowiłem rozjaśnić zagadkę, by nie było niejasności. Mam nadzieję, że teraz będzie łatwiej.
Khelben pisze:Odtwórca głównej roli w rock-operowej produkcji wzorowanej na produkcji, która zaczęła się rok po filmowym remake'u filmu, powstałego trzy lata po Londyńskiej premierze show, na którym odtwórcą głównej roli był Ian Gillian.
Emm, halo?
Ostatnio zmieniony 14 lip 2008, 14:11 przez Kheli, łącznie zmieniany 2 razy.
krzysiek_000 pisze:Jaś o kole z wyrwą dyskutuje
bo dobrze temat ten czuje
zastąpił ludolfinę słowami wierszyka
czy już wiesz, skąd zmiana ta wynika ?...
Tak, stąd:
Khelben pisze:Odtwórca głównej roli w rock-operowej produkcji wzorowanej na produkcji, która zaczęła się rok po filmowym remake'u filmu, powstałego trzy lata po Londyńskiej premierze show, na którym odtwórcą głównej roli był Ian Gillian.
Z tego, że każdy następny wyraz ma liczbę liter odpowiadającą każdej następnej cyfrze w ludolfinie... no w każdym razie coś w tym stylu, wiadomokrzysiek_000 pisze:Jaś o kole z wyrwą dyskutuje
bo dobrze temat ten czuje
zastąpił ludolfinę słowami wierszyka
czy już wiesz, skąd zmiana ta wynika ?...
[Zmoderowano]
//Za wykazanie wyraźnej złośliwości, która nie powinna być cechą ceniącego się rycerza.
//Khelben
//Wyluzuj, to joke
//Zozol92
//Ale chociaż ucichło. Popraw błąd.
//Khelben
Ale wkurzymy Khelbena ;P
Ostatnio zmieniony 16 lip 2008, 22:58 przez Zozol92, łącznie zmieniany 1 raz.
Ta zabawa przestaje być fajna.
Sprawdzamy w polskiej Wikipedii, kim był Ian Gillian, oraz wnioskując z początku zdania - w jakiej rock-operze zagrał. Sprawdzamy, jaki film trzy lata po premierze powstał, oraz w którym roku zrobiono remake filmu. Na angielskiej Wiki czytamy, jaka produkcja została rozpoczęta niedługo po powstaniu remake'u, oraz kto w późniejszej kontynuacji tej produkcji zagrał główną rolę...Khelben pisze:Odtwórca głównej roli w rock-operowej produkcji wzorowanej na produkcji, która zaczęła się rok po filmowym remake'u filmu, powstałego trzy lata po Londyńskiej premierze show, na którym odtwórcą głównej roli był Ian Gillian.