PinCheR pisze:oczywiście, że X to remis (w tym wypadku dogrywka) dla tego postawiłem wcześniej, że 2X bo chodziło mi o to, że będzie 0:0 a po dogrywce wygrają Włosi
Tak odważna zmiana typowania naraża cię na niebezpieczeństwo. Zostawienie opcji 2X powoduje, że to Włosi mają wygrać, albo ma być remis (i w tym wypadku dogrywka). Jak chcesz - możesz to typowanie zmienić, bo do tego ćwierćfinału jeszcze daleko, ale... Nie lepiej się zastanowić, czy ta zmiana się opłaca? Na razie ci to zmienię, ale przemyśl tą decyzję .
PinCheR pisze:jednak masz rację będzie lepiej jak obstawię 2X
Spoko - czasem lepiej jest być pewnym zdobycia jednego punktu, aniżeli dwóch po ryzykownym wytypowaniu któreś z jednowariantowych opcji. Jeżeli trafisz z wynikiem w sytuacji, gdzie zastosowałeś opcje dwu wariantową możesz otrzymać 4 punkty (3 za wynik i 1 za opcję dwu wariantową), zaś w przypadku typowania opcji jednowariantowej aż 5 punktów (3 za wynik i 2 za opcję jednowariantową). A że nagród nikt nie przewiduje (bo jak to napisałem w pierwszym poście, to ma być dobra zabawa), to nie ma absolutnie żadnego ryzyka, że coś przejdzie koło nosa (nic tu także nie można stracić ). Chyba, że admin coś tam wrzuci, ale nie sądzę ;>.
Ale zauważyłem, że jak przychodzą nowi obstawiać, to już nie mogą obstawić pierwszego meczu Portugalia-Niemcy i przez to mają mniej pkt. Jak rozwiążemy ten problem? Teraz dochodzi jeszcze Chorwacja-Turcja...