Najnudniejsza misja
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
Dla mnie najnudniejsza jest 18, bo tylko 2 razy atakują i w 7 też mało atakują.
Najtrudniejsze to zdecydowanie 8, 11 i 20. W 8 trzeba bardzo dokładnie zaplanować początek i starać się w miarę możliwości szybko rozbudować, bo te odziały atakujących barbarzyńców są dosyć duże.
W 11 zaczyna się tylko z 1 budowniczym i 2 pomocnikami co skutecznie utrudnia grę, a w dodatku ataki ciężkiej jazdy wroga z piechurami z mieczem i kusznikami są dosyć silne.
W misji 20 zaczyna się z dużymi pokładami kamienia (3999), ale nie można go wydobywać. Tylko raz w życiu udało mi się przejść tą misje bez ani jednego kodu. Trzeba starannie zaplanować obronę przed miażdżącymi atakami ciężkiej jazdy czarnego. Po za obroną trzeba też pokonać wszystkie wojska stacjonujące w mieście co jest nie lada wyczynem.
Najtrudniejsze to zdecydowanie 8, 11 i 20. W 8 trzeba bardzo dokładnie zaplanować początek i starać się w miarę możliwości szybko rozbudować, bo te odziały atakujących barbarzyńców są dosyć duże.
W 11 zaczyna się tylko z 1 budowniczym i 2 pomocnikami co skutecznie utrudnia grę, a w dodatku ataki ciężkiej jazdy wroga z piechurami z mieczem i kusznikami są dosyć silne.
W misji 20 zaczyna się z dużymi pokładami kamienia (3999), ale nie można go wydobywać. Tylko raz w życiu udało mi się przejść tą misje bez ani jednego kodu. Trzeba starannie zaplanować obronę przed miażdżącymi atakami ciężkiej jazdy czarnego. Po za obroną trzeba też pokonać wszystkie wojska stacjonujące w mieście co jest nie lada wyczynem.
"-Chłopcy! z czego składa się dzida?
-Z przeddzidzia, śróddzidzia i zadzidzia.
-Dobrze. A z czego składa się przedzidzie?"
-Z przeddzidzia, śróddzidzia i zadzidzia.
-Dobrze. A z czego składa się przedzidzie?"
wacek5 ....
Najnudniejsza ? Oczywiście, że misja z jednym budowniczym (nie wiem która to, ale jest zniszczony gród taki), oraz 1,2,4 no i oczywiście 18
Najnudniejsza ? Oczywiście, że misja z jednym budowniczym (nie wiem która to, ale jest zniszczony gród taki), oraz 1,2,4 no i oczywiście 18
Zaraz po tym, jak żołdak skończył służbę w wojsku, postanowił zostać górnikiem. Jego rodzice (ojciec i teść) nie chcieli tego, lecz on był stanowczy
Teraz żyje sobie spokojnie w swojej kopalni złota ... Koniec
Lubię zdecydowaną większość misji, trudno mi jednak wskazać tą najnudniejszą, do której staram się wracać jak najrzadziej. Rozważając wszystkie za i przeciw, doszedłem do wniosku iż jest to misja 17., w której trzeba wykazać się umiejętnościami strategicznymi, a i tak nie oddziałuje to na już dawno nabyte przez nas doświadczenie.
Najciekawsza według mnie jest 9,19,20 ponieważ w 9 jest mało miejsca na rozbudowę a jak się poczeka ,a potem zwiedzi miasto wroga (już rozbudowane) to imponuje swoją wielkością.
19 ponieważ trzeba się wykazać zmysłem taktycznym(choć nie jest taka trudna)
20 ponieważ trzeba umieć szybko zaplanować i rozbudować swoje miasto oraz umiejętnie ustawić jego obrońców ,do tego teren jest fajnie rozbudowany bo jest banalny do obrony.
Najnudniejsze to 1,2,3,4,7
19 ponieważ trzeba się wykazać zmysłem taktycznym(choć nie jest taka trudna)
20 ponieważ trzeba umieć szybko zaplanować i rozbudować swoje miasto oraz umiejętnie ustawić jego obrońców ,do tego teren jest fajnie rozbudowany bo jest banalny do obrony.
Najnudniejsze to 1,2,3,4,7
Witammichaelo pisze:Dla mnie żadna misja nie est nudna, bo w kazdej sie walczy albo buduje:) Gra sie nigdy nie nudzi:)
I to jest to, moim zdaniem każda misja ma swoją specyfikę, atmosferę
I nie widzę żadnej misji jako nudnej.
Co najwyżej można by powiedzieć, coś o stopniach trudności, w przejściu danej misji. Jak i różnym czasem ukończenia, poszczególnych misji.
Pozdrawiam
zen