Problem z 13 misją KaM TNL

Szukasz kodu? Znasz praktyczne, przydatne sztuczki lub ich szukasz? A może opracowałeś interesującą taktykę? Zajrzyj tu!

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
Awatar użytkownika
Hagi-Magi
Użytkownik Forum

Problem z 13 misją KaM TNL

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Hagi-Magi »

Witam
A więc mam problem z 13 misją kampani Dark Lorda (The New Lands),
Otóż nie zdążam ustawić wojsk w takiej pozycji w jakiej według mnie odparli by szturm nieprzyjaciela ,więc moje pytanie czy możecie mi podpowiedzieć jak ,gdzie i jakich wojaków ustawić ,prosiłbym o załączenie screena ,z góry dziękuje
Jeśli taki temat był proszę mnie do niego skierować a ten zamknąć ,za problemy serdecznie przepraszam.

@edit Może i biore taktyke na "gotowca" z internetu ,lecz jest to dopiero 2 misja z którą niemogę sobie poradzić ,reszte przechodze sam ,próbowałem juz z 20 albo i więcej razy układając coraz to lepsze lub gorsze taktyki.

Khelbenie po nakreńceniu filmu proszę o link. Z góry dziękuję
Ostatnio zmieniony 15 cze 2008, 14:59 przez Hagi-Magi, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kamyk
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kamyk »

Jestem przeciwnikiem takiego proszenia o przejście jakiejś misji. Największa zabawa, to układanie własnych strategii i satysfakcja z wygranej. Jeśli przejdzie się misję czyjąś taktyką, to satysfakcja jest o wiele wiele mniejsza(tak samo jak z używaniem kodów). Fajnie jest popatrzeć jak nasze wojska rozgramiają przeciwnika dzięki naszej sprytnej taktyce. Trzeba próbować i próbować aż za którymś razem się uda(tylko trzeba robić sobie przerwy i na spokojnie przemyśleć jakie rozwiązanie byłoby lepsze).

Oczywiście będą ludzie z innym zdaniem co ja i pomogą Tobie, ale większość z nich zapewne także bierze gotowe strategie z internetu(czyt. idzie na łatwiznę)
Kheli
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Kheli »

Niby masz rację Kamyku, jednakże gdy ktoś na amen utknie w jakiejś misji, można wyciągnąć mu pomocną dłoń. Oczywiście, jeśli dostatecznie długo taki etap wałkował na różne sposoby. Tak było ze mną w misji 14. kampanii TSK. Grałem wówczas w podstawkę i faktycznie nie podchodzilem do misji z własnymi taktykami po raz piętnasty, albowiem akcja (pierwszy atak) następuje po około godzinie, a tu brak możliwości przyspieszenia rozgrywki i gra staje się wtedy męcząca. Podparłem się poradą przeprowadzenia małego sabotażu i misję zaliczyłem sukcesem. Gdy następnym razem po nią sięgnę (a pewne doświadczenie już mam za sobą), postaram się po raz pierwszy własną unikalną taktykę tu zastosować... z wybronieniem sojusznika.
Jeśli chodzi o misję 13. kampanii Mrocznego Pana; jeśli misję można przejść w około 10 minut, pofatyguję się przy najbliższej okacji nagrać solucję wideo.
Odpowiedz