Rekord w długości gry
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
W misji 15, 16 i 20 jest to najbardziej realne.
W misji 15 jest dużo terenu do rozbudowy i trzeba trochę zrobić wojska, żeby pokonać wrogów.
W misji 16 jest praktycznie tak samo jak w misji 15, ale w misji 16 robi się więcej przemysłowych budynków, ze względu na ilość węgla.
W misji 20 w najszybszym czasie kiedy rozwaliłem ostatniego wroga minęło ponad 9 godzin, więc tutaj chyba najszybciej pobić rekord.
PS: Rekord w misji 15 to około 20 godzin, w 20 około 15 godzin, a rekord w całym KaMie, czyli 26 godzin to misja pojedyncza "Kraina rwącej rzeki".
W misji 15 jest dużo terenu do rozbudowy i trzeba trochę zrobić wojska, żeby pokonać wrogów.
W misji 16 jest praktycznie tak samo jak w misji 15, ale w misji 16 robi się więcej przemysłowych budynków, ze względu na ilość węgla.
W misji 20 w najszybszym czasie kiedy rozwaliłem ostatniego wroga minęło ponad 9 godzin, więc tutaj chyba najszybciej pobić rekord.
PS: Rekord w misji 15 to około 20 godzin, w 20 około 15 godzin, a rekord w całym KaMie, czyli 26 godzin to misja pojedyncza "Kraina rwącej rzeki".
Cav pisze:Najlepiej w misjach pojedynczych, Khelbenie
Ach tak, zgadza się. Bo nie grozi nikomu najazd ze strony nieproszonych gości. Ciekawsze mapy są jednak w kampanii i to właśnie w takiej dla przykładu misji 16, o jakiej wspomniał robi29, można stworzyć imperium na pół mapy. Stopniowa rozbudowa czegoś takiego może trwać nawet do 15 godzin.
Racja, 16 misja jest najlepsza do takiej rozbudowy, ale dla mnie misje 4 i 7 nie za bardzo pasuja do tego, bo po prostu sa male mapy. Ja bym jeszcze dodal do tych misji, gdzie mozna sie tak rozbudowac misje 18, bardzo duzo wolnego terenu jest tam, a malo surowcow niweluje tam spichrz, w ktorym mamy po 1000 wegla, zelaza itp 
Trejdmark i Kopirajt dla Cava!
A no tak Cav. Misja 18 też pasuje do olbrzymiej rozbudowy, ale już mogą się pojawić problemy z jedzeniem, bo tam jest dużo śniegu, gdzie nie można budować pól uprawnych. 
W misji 15 miasto jest strasznie wąskie i długie, a w misji 16 jest akurat. Taki prostokącik i dużo surowców jak wyżej wspominałem.
W misji 15 miasto jest strasznie wąskie i długie, a w misji 16 jest akurat. Taki prostokącik i dużo surowców jak wyżej wspominałem.