Dziś powrócimy do przeszłości (a nie do przyszłości, jak w kultowym filmie Roberta Zemeckisa) - dzięki Internetowemu Archiwum Wehikułu Czasu (ang. Internet Archive Wayback Machine) możecie sprawdzić jak nasza strona wyglądała kiedyś - pierwotnie pod adresem lucbach.slonca.net, potem - jako knight.prv.pl i w końcu knights.sztab.com. To najlepszy dowód na to, że każdy kiedyś zaczynał.
Gdyby wierzyć zgromadzonemu archiwum na web.archive.org, nasza strona zaczęła funkcjonować w styczniu 2003 r. Wynika to jednak z późnego zindeksowania strony. W rzeczywistości - tak jak piszemy w dziale "Webmasterzy/Kontakt" - pracę z serwisem rozpoczęliśmy w 2001 r.
Dzięki Internet Archive Wayback Machine można sprawdzić historię niemal każdej strony w internecie.
Powrót do przeszłości (04.03.2008)
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
-
lucbach
- Administrator Forum

- Kontakt:
Powrót do przeszłości (04.03.2008)
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Aż łezka się w oku kręci jak przypominam se jak wyglądała ta stronka.

Ostatnio zmieniony 05 mar 2008, 15:42 przez krzychu26, łącznie zmieniany 1 raz.
- Michailoff
- Moderator
Jak pamięcią wracam do tych mrocznych czasów, kiedy na naszym forum gaworzyło raptem kilka osób, które zostało na forum po najeździe trolli (wakacje '06), gdy forum wersji 2.1 dopiero startowało (lipiec '05), to aż się łezka w oku kręci. W bazach danych forum można znaleźć nawet najstarsze posty niektórych użytkowników - idzie więc powspominać te dawne, nieznane przez młodych dzieje. Jednak trzeba zobaczyć czarną stronę, żeby mieć obraz całości. Wersji 1.0 nigdy na oczy nie widziałem (dopiero dzięki tym narzędziom mogłem), wersja 2.0 już jest bliżej naszych czasów, zaś wersję 2.1 przeżyłem w całości. Teraz jesteśmy w trzeciej epoce i mam nadzieję, że wkrótce znowu można spodziewać się większych, bądź mniejszych zmian
.
Crimson (king) Michailoff
-
lucbach
- Administrator Forum

- Kontakt:
Tak, to prawda - w większości nie ma np. obrazków. W zarchiwizowanej wersji lucbach.slonca.net nie ma tła strony. Ale zawsze jakiś kawałek przeszłości wracarobi29 pisze:Szkoda, że niektóre archiwa nie działają.
Niesamowite, jak kiedyś wyglądał onet.pl lub wp.pl
lucbach,