Powrót do przeszłości (04.03.2008)

Zapraszamy do komentowania nowości, pojawiających się na stronie knights.sztab.com.

Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy

Odpowiedz
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Powrót do przeszłości (04.03.2008)

Odpowiedz z cytatem

Post autor: lucbach »

Dziś powrócimy do przeszłości (a nie do przyszłości, jak w kultowym filmie Roberta Zemeckisa) - dzięki Internetowemu Archiwum Wehikułu Czasu (ang. Internet Archive Wayback Machine) możecie sprawdzić jak nasza strona wyglądała kiedyś - pierwotnie pod adresem lucbach.slonca.net, potem - jako knight.prv.pl i w końcu knights.sztab.com. To najlepszy dowód na to, że każdy kiedyś zaczynał.

Gdyby wierzyć zgromadzonemu archiwum na web.archive.org, nasza strona zaczęła funkcjonować w styczniu 2003 r. Wynika to jednak z późnego zindeksowania strony. W rzeczywistości - tak jak piszemy w dziale "Webmasterzy/Kontakt" - pracę z serwisem rozpoczęliśmy w 2001 r.

Dzięki Internet Archive Wayback Machine można sprawdzić historię niemal każdej strony w internecie.
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Awatar użytkownika
krzychu26
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: krzychu26 »

Aż łezka się w oku kręci jak przypominam se jak wyglądała ta stronka.

:wink:
Ostatnio zmieniony 05 mar 2008, 15:42 przez krzychu26, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Wubek
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Wubek »

Eeech....stare dobre czasy :P
A ja dalej nie mogę się przyzwyczaić do nowego wyglądu forum i tęsknię za starym mrocznym klimatem średniowiecza...
Awatar użytkownika
robi29
Użytkownik Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: robi29 »

Pamiętam to mroczne (czarne) forum, jak wspomina Wiedźmin. :P
Byłem chyba na forum tylko około tygodnia jak było one mroczne, potem się zrobiło takie jak jest. :wink:
Szkoda, że niektóre archiwa nie działają. :smutny:
Awatar użytkownika
womis
Użytkownik Forum

Odpowiedz z cytatem

Post autor: womis »

Hehe, niesamowite. Prawdę pisząc - dopiero dzisiaj przekonałem się na własne oczy jaką szatę graficzną miała strona w "tamtych czasach". :mrgreen: Całkiem nieźle wyglądała, choc ówczesna stylizacja bardziej do mnie przemawia. :szczerzy:
Obrazek
Awatar użytkownika
Michailoff
Moderator

Odpowiedz z cytatem

Post autor: Michailoff »

Jak pamięcią wracam do tych mrocznych czasów, kiedy na naszym forum gaworzyło raptem kilka osób, które zostało na forum po najeździe trolli (wakacje '06), gdy forum wersji 2.1 dopiero startowało (lipiec '05), to aż się łezka w oku kręci. W bazach danych forum można znaleźć nawet najstarsze posty niektórych użytkowników - idzie więc powspominać te dawne, nieznane przez młodych dzieje. Jednak trzeba zobaczyć czarną stronę, żeby mieć obraz całości. Wersji 1.0 nigdy na oczy nie widziałem (dopiero dzięki tym narzędziom mogłem), wersja 2.0 już jest bliżej naszych czasów, zaś wersję 2.1 przeżyłem w całości. Teraz jesteśmy w trzeciej epoce i mam nadzieję, że wkrótce znowu można spodziewać się większych, bądź mniejszych zmian ;).
Crimson (king) Michailoff
lucbach
Administrator Forum
Administrator Forum
Kontakt:

Odpowiedz z cytatem

Post autor: lucbach »

robi29 pisze:Szkoda, że niektóre archiwa nie działają. :smutny:
Tak, to prawda - w większości nie ma np. obrazków. W zarchiwizowanej wersji lucbach.slonca.net nie ma tła strony. Ale zawsze jakiś kawałek przeszłości wraca :).

Niesamowite, jak kiedyś wyglądał onet.pl lub wp.pl :lol: .
lucbach,
administrator knights.sztab.com
Odpowiedz