Problem z uruchomieniem K&M TSK na XP
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
Problem z uruchomieniem K&M TSK na XP
Witam.
Mam problem odnośnie odpalenia K&M TSK na win XP (czytałem Wasze posty na ten temat, ale niestety jestem "jeszcze innym przypadkiem") A mianowicie: mam oryginalną grę K&M TSK (gra chodziła mi z płytą). Cała instalacja przebiega bez problemu. Jednak gdy chiciałem ją później uruchowić wyskakiwała mi informacja bym włożył płytę z grą, mimo tego, że ona caly czas jest w kompie. No i co ja mam robić? Liczę na Waszą pomoc o ile jest na to spsób... Z góry dzięki!
Mam problem odnośnie odpalenia K&M TSK na win XP (czytałem Wasze posty na ten temat, ale niestety jestem "jeszcze innym przypadkiem") A mianowicie: mam oryginalną grę K&M TSK (gra chodziła mi z płytą). Cała instalacja przebiega bez problemu. Jednak gdy chiciałem ją później uruchowić wyskakiwała mi informacja bym włożył płytę z grą, mimo tego, że ona caly czas jest w kompie. No i co ja mam robić? Liczę na Waszą pomoc o ile jest na to spsób... Z góry dzięki!
Wykuć miecz-ruda węgla i stop żelaza
Zbić drewnianą tarcze-dwie deski
GRAĆ W UKOCHANE K&M-BEZCENNE
Ja też tak mam. Nie wiem jak u ciebie ale u mnie na kompie są dwa czytniki płyt: DVD i CD-RW. Dopóki jeden z nich pozostanie pusty gra sie nie uruchomi. Zresztą to samo działo się na win 98. A jak masz wirtualny napęd to w ogóle zapomnij. Jak jeszcze nie maiałem TPR, to wypaliłem sobie TSK i do każdego czytnika wsadzałem płytę z grą. Wtedy się odpalało. Gorzej jak masz jeden czytnik płyt, bo wtedy nie wiem o co chodzi. Ale proponuję ci zainstalować TPR on działa bez płyty, na wszystkich windowsach bez problemu 
Czekaj, czekaj. Mam tak jak Ty dwa cd-romy (DVD-rom i nagrywarke CD-RW) mżesz jeszcze raz dokładnie co Ty zrobiłęś w swoim przypadku? Dzięki!tigikamil pisze:Ja też tak mam. Nie wiem jak u ciebie ale u mnie na kompie są dwa czytniki płyt: DVD i CD-RW. Dopóki jeden z nich pozostanie pusty gra sie nie uruchomi. Zresztą to samo działo się na win 98. A jak masz wirtualny napęd to w ogóle zapomnij. Jak jeszcze nie maiałem TPR, to wypaliłem sobie TSK i do każdego czytnika wsadzałem płytę z grą. Wtedy się odpalało. Gorzej jak masz jeden czytnik płyt, bo wtedy nie wiem o co chodzi. Ale proponuję ci zainstalować TPR on działa bez płyty, na wszystkich windowsach bez problemu
Dobra to masz dwa wyjścia:
1. wypalasz sobie płytkę K&M: TSK i do obydwóch napędów wkładasz po jednej.
2. wyłączasz jeden napęd z obiegu. Panel sterowania => system => sprzęt => menadżer urządeń => Stacje dysków CD/DVD => wyłącz to uzrządzenie (na dole zakładki).
Wtedy gierka powinna się uruchomić
Powodzenia
1. wypalasz sobie płytkę K&M: TSK i do obydwóch napędów wkładasz po jednej.
2. wyłączasz jeden napęd z obiegu. Panel sterowania => system => sprzęt => menadżer urządeń => Stacje dysków CD/DVD => wyłącz to uzrządzenie (na dole zakładki).
Wtedy gierka powinna się uruchomić
Powodzenia
-
piotrek_1000
- Użytkownik Forum
-
piotrek_1000
- Użytkownik Forum
Tak jak ty się doczepileś do mnie tak ja sie doczepie do ciebiepiotrek_1000 pisze:o to jest mysl setman
-
piotrek_1000
- Użytkownik Forum