Może chodziło o to?
K&M Klip Promujący
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
o sory pomyliło mi się, chodziło o to co napisałeś wcześniej
http://pl.youtube.com/watch?v=_WQOW8VlHQQ
rzeczywiścei to ty tamten film nagrałeś
http://pl.youtube.com/watch?v=_WQOW8VlHQQ
rzeczywiścei to ty tamten film nagrałeś
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2007, 20:34 przez Durendal, łącznie zmieniany 2 razy.
Napisałem do tamtego kolesia z niderlanów jak nagrał ten swój filmik o kam, dałem mu linka do naszego forum i zapytałem o mój problem z gra przez hamachi (dokładniej chodzi o big lags)
LOL to w Niderlandach też w to grają ehehehe...
LOL to w Niderlandach też w to grają ehehehe...
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2007, 20:37 przez Durendal, łącznie zmieniany 2 razy.
Lucbachu screeny w Knights and Merchants robi się przez klawisz PrintScreen, tylko nie wkleja się tego do Paintlucbach pisze:Tak Ci sie tylko wydaje, że wszystko robi screeny, ale nieźle się tu wszyscy nagimnastykowaliśmy, żeby dojść do tego, które programy (na razie znaleźliśmy dwa) robią dobre screeny w K&M.
Do tego Klipu promującego - jeśli Khelben chce go zrobić - musi się znaleźć coś przyzwoitego...
Jeśli chodzi o programy to będzie ciężko bo większość porządnego (czyt. komercyjnego) softu jest dedykowana dla okien. Odbiorcami takich programów są firmy, które handlują softem i robią trailery czy samouczki. Jednak tryb fullscreen to co innego (bez wnikania w szczegóły). Nie ma softu ponieważ nie ma odbiorcy. W przypadku obecnych gier nie ma problemu ponieważ są one pisane w Direct3D i zawsze są kompatybilne z oknami (fizycznie ich twórcy nie potrzebują nawet takiego softu). W przypadku K&M tak nie jest ponieważ wykorzystuje on DirectDraw, który od DirectX9 nie jest wspierany. (W ramach wyjaśnienia DirectDraw służył do renderowania grafiki 2D obecnie Direct3D radzi sobie z tym o niebo lepiej).
Niemniej jednak taki soft istnieje i trzeba go znaleźć lub po prostu emulować tryb fullscreen w oknie (patrz producenci hardware przyp. nVidia).
Jeśli chodzi o przeskakiwanie kursora to zjawisko potocznie zwane "klatkowaniem". Proste program nie wyciąga tylu FPS (klatek na sekundę) co karta graficzna, która ma 512MB RAM znacznie szybszego od pamięci systemowej (RAM na motherboard) i o procesorze graficznym znacznie szybszym niż CPU (najwolniejszy podzespół).
Jeśli chodzi o te kolorki to nie wiem czy w ogóle jest możliwe zrozumienie tematu bez podstawowej wiedzy o kolorach grafice i animacji. Załóżmy, że tak jest.
-
lucbach
- Administrator Forum

- Kontakt:
Kiedyś tak było, jak miałem poprzednią wersję Photoshopa. Teraz mam PS CS i Win XP MCEdition. Nie działa, na dowód mogę Ci wysłać screena z PS.Ivan pisze:Lucbachu screeny w Knights and Merchants robi się przez klawisz PrintScreen, tylko nie wkleja się tego do Paint. Wklej do Photoshop i wszystko gra.
lucbach,
administrator knights.sztab.com
administrator knights.sztab.com