Umacnianie granic i łatwe zwycięstwo nad zbrojnym wrogiem
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
-
lucbach
- Administrator Forum

- Kontakt:
Chciałem zwrócić uwagę na dwa mankamenty tej taktyki: o pierwszym napisał już Rafael_5000 - wróg po prostu zburzy nam plac budowy, kiedy do niego podejdzie. Po drugie - i moim zdaniem najważniejsze - kiedy postawimy te zapory, nie zbudujemy w naszym mieście ani jednego budynku, bo maksymalnie wykopanych w jednym momencie placów pod budowę może być 3 (4?).
lucbach,
administrator knights.sztab.com
administrator knights.sztab.com
Sam stosuję tą taktykę, gdy leje się na mnie kawaleria. Buduję na wejściu nie połączone drogą budynki, a kawaleria, czy piechota co szarżuje - zatrzymają się przed mym wejściem. Przemknie się tylko paru żołnierzy, których zgarnie się w trymiga. Bardzo rzadko burzą te place budowy. Tak jest przynajmniej u mnie.
Nie ma prawa zaatakować tych zapór jak go wabisz sam, tak samo jak nie atakuje budynków w mieście. Gra po prostu nie posiada wystarczającego AI. Co do wybuchania budynków mi się to nigdy nie zdarzyło, ale przeciwnikowi komputerowemu w misji pojedynczej - owszem. Zauważyłem, że gdy zbudował nowy spichrz, to zburzył stary
Zaś co do blokady budowli poprzez zbyt dużą ilość placów budowy - bitwa nigdy nie trwa tak długo, żeby wyraźnie opuźnić rozwój. Po niej można zawsze zburzyć zagrody.
Khelbenie, budynki główne to tylko szkoła, spichrz i warownia. Gospoda się do nich nie zalicza gdyż nie jest konieczna do zburzenia, jeśli gracz chce ukończyć misję. Mógłbyś ją dodać do tych trzech pisząc "budynki specjalne" (nie potrzebujące mieszkańców, lub wykorzystujące ich w inny sposób).
Khelbenie, budynki główne to tylko szkoła, spichrz i warownia. Gospoda się do nich nie zalicza gdyż nie jest konieczna do zburzenia, jeśli gracz chce ukończyć misję. Mógłbyś ją dodać do tych trzech pisząc "budynki specjalne" (nie potrzebujące mieszkańców, lub wykorzystujące ich w inny sposób).
zozol92 pisze:Khelbenie, budynki główne to tylko szkoła, spichrz i warownia. Gospoda się do nich nie zalicza gdyż nie jest konieczna do zburzenia, jeśli gracz chce ukończyć misję. Mógłbyś ją dodać do tych trzech pisząc "budynki specjalne" (nie potrzebujące mieszkańców, lub wykorzystujące ich w inny sposób).
Ja wymieniłem gospodę? Ops, przepraszam... Pisałem ją najwyraźniej z przyzwyczajenia.
oO? Że jak?pozyskiwanie węgla za drewno i kamienie
Trick sprytny, nie wpadłem na to... Wypróbuję jeśli będę jeszcze kiedyś grał.
I do wszystkich z dalszych stron: w niewielu grach jest miejsce na honor, w K&M go nie ma. Wszystkie sztuczki dozwolone, by przywalić komuś....("Siódme niebo nienawiści")