[nowe misje] Dark Lord
Moderatorzy: kuba11100, The Viking, Moderatorzy
-
Rafael_5000
- Użytkownik Forum
-
lucbach
- Administrator Forum

- Kontakt:
Jak radzicie sobie z wydobywaniem węgla na początku gry? Jest on niezbędny, bo inaczej szybko brakuje złota. Mi, niedługo po tym jak postawię kopalnię węgla lub żelaza (na południu), wrogie wojska je niszczą... Jaka jest wasza taktyka? Dla mnie jak na razie nadal za trudna ta 11.
lucbach,
administrator knights.sztab.com
-
Rafael_5000
- Użytkownik Forum
Niestety nie grałem w pierwszą wersję, ale jak dla mnie na razie nie jest szczególnie ciężko. Po odparciu pierwszych ataków zostaje na tyle dużo wojska, że rozwalam północno-wschodnią wioskę fioletowych, dzięki czemu budując u góry kopalnie węgla nikt mi ich nie burzy. Dodatkowo stosuję trick z budowaniem kopalni węgla, więc na początku wystarczy mieć dużo desek. (Nie widziałem tego na stronie głównej, więc wkrótce przygotuję opis tej sztuczki
)
-
lucbach
- Administrator Forum

- Kontakt:
Kiedy znalazłem już miejsce na mapie, gdzie mogę swobodnie wybudować kopalnię węgla, kiedy już myślałem, że te spore ataki mam za sobą i przyjdzie trochę spokoju... zaatakowali mnie dwaj wrogowie jednocześnie i zdewastowali miasto.
... Ciekawe, napisz o co chodzi!
//edit Na temat tricku dyskutujemy tutaj.
O, a takiej taktyki nie próbowałem. Oni mają sporo wojska, dajesz radę?Rafael_5000 pisze:Po odparciu pierwszych ataków zostaje na tyle dużo wojska, że rozwalam północno-wschodnią wioskę fioletowych, dzięki czemu budując u góry kopalnie węgla nikt mi ich nie burzy. D
OooRafael_5000 pisze:Dodatkowo stosuję trick z budowaniem kopalni węgla, więc na początku wystarczy mieć dużo desek. (Nie widziałem tego na stronie głównej, więc wkrótce przygotuję opis tej sztuczki)
//edit Na temat tricku dyskutujemy tutaj.
lucbach,
-
lucbach
- Administrator Forum

- Kontakt:
Jak bardzo ignorujesz ataki przeciwnika? Nie wierzę, że dajesz sobie zburzyć budynki na początku. Odpierasz ataki? Ile?Kamyczek pisze:Na początku ignoruj ataki przeciwnika.Zdaj się na kamienie wież.Spokojnie się odbuduj i graj dalej aż w warowni nie uzbierasz stosownej liczby broni od ataku na fioletowego.
Najważniejsze jest żeby zniszczyc bazę fioletowego na południu.
lucbach,